luni, 4 martie 2013

Trailerul zilei: Domestic


Cel mai nou lungmetraj de Adrian Sitaru, Domestic, îi are în distribuţie pe Adrian Titieni şi fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim şi iepurele său, Clara Vodă şi pisica sa, Sergiu Costache şi cîinele său, Dan Hurduc (9 ani) şi porumbelul său. O găină face un cameo reuşit (dacă tot e considerată mai nou un "pet" la modă).  O comedie cu "momente umoristico-faunatastice" (şi -aş adăuga- cu momente triste şi duioase, fără dorinţa de a vă speria).

Domestic este o "arcă a lui Noe pe verticală", fiind vorba de locatarii unui bloc şi animalele lor. "Filmul intră în cinematografe pe 22 martie". În unele cinematografe. Adrian Sitaru ţine să îşi aducă filmul şi în oraşele care nu mai au cinematografe sau în care multiplexurile nu au loc pentru film românesc. Aşadar, o proiecţie specială va avea loc la Deva, în 15 martie, la Teatrul de Artă, în prezenţa regizorului şi a unor membri din echipă. Sâmbătă, 16 martie, la Teatrul Gong din Sibiu. La Timişoara, proiecţia de gală se va întîmpla în 23 martie, probabil în sala liceului Ion Vidu.


 
Ca aperitiv pentru lumea amuzantă, crudă şi uneori suprarealistă din Domestic, suntem bucuroşi să vă anunţăm că vineri, 15 martie, la aula BCUT din Timişoara vor fi proiectate patru scurtmetraje unu şi unu de Adrian Sitaru: Valuri (2007),  Lord (2009), Chefu (2012), Colivia (2010). Revenim cu detalii despre filme şi proiecţii şi, poate, o scurtă discuţie cu autorul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.