joi, 5 aprilie 2012

2% pentru Marele Ecran

DE CE, PENTRU CE SI CUM


Ei bine, ati vazut filmul si va reamintim ca toti cei implicati au lucrat pro bono. Si vorbim de profesionisti aici (Camera4, Boris Gaza, Costi Buta, Felix aka Waka X si restul). DE CE l-am facut? Pentru frumusetea experientei, pentru ca vroiam sa ducem o idee la capat prin mijloacele artei pe care o iubim, pentru ca nu vrem doar sa intindem mana sa cerem, pentru ca simtim ca trebuie sa si dam ceva inapoi, pentru ca am avut cu cine si pentru ca "intreprinderea" noastra e strans legata de “film”. Ce alt mod ar fi de a ne face vocea auzita?!

Mesajul nostru e simplu: daca nu ati optat deja sa ajutati alte ONG-uri, luati-ne in considerare! Poate ca 2% pare putin. Dar cu cat suntem mai multi, cu atat vocea noastra e mai puternica.

Conform Codului Fiscal, fiecare contribuabil poate directiona 2% din impozitul pe venit unei organizatii neguvernamentale. In spirit democratic esti in masura sa hotarasti destinatia unei mici portiuni din banii dati statului in anul precedent. Deci nu e vorba de o sponsorizare sau o donaţie. Anul trecut 25% dintre contribuabili au directionat fonduri catre aproape 25.000 de enititati non-guvernamentale. Si Asociatia Marele Ecran e una din ele.

Utilizand acest mecanism ne poti sprijini in efortul nostru de a comunica mai bine si de a afirma mai vehement nevoie unei alternative pentru cinefilii din Timisoara: ca de exemplu o cinemateca. Nu ne sta in putere s-o construim chiar noi dar, sa fie clar, ii vom bate la cap pe cei in masura s-o faca. Cu ajutorul tau, mica noastra Asociatie poate sa-si faca planuri mari. Altfel, mai greu.

Tot ce trebuie sa faci e sa completezi formularul 230 (sau 200 pentru venituri din alte surse decat salarii) cu datele tale si sa-l depui /trimiti la administratiile financiare pana in 25 mai.

Alte detalii si instructiuni sunt in paginile 2 si 3 ale cererii 230 (sau cererii 200).

Multumim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.