vineri, 20 aprilie 2012

Plesh goes to Hollywood 2


În care corespondentul nostru special de la RiverRun Film Festival are o întîlnire neprevazuta cu clanul Sopranos.

Deocamdata RiverRun a fost foarte "tacut". Programul in timpul saptamanii nu a fost incarcat si nici nu au fost asa de multi creatori de filme. Se pare ca toti se inghesuie la sfarsitul saptamanii. In aceasta perioada programul este arhiplin.

In schimb regizorul care a fost aici toata perioada este Jeff Orlowski care este omul din spatele documentarului Chasing Ice (premiu la Sundance pentru cea mai buna imagine daca nu ma insel). In general nu vreau sa fac pe activistul dar recomand tuturor sa vada acest documentar pe unde apuca si cum apuca. Documentarul este despre incalzirea globala dar nu ne prezinta cifre, in schimb urmareste pe fotograful James Balog care creeaza o operatiune cu numele "Extreme Ice Surveillance". Si anume instaleaza peste 30 de camere foto in Alaska, Groenlanda si Montana pentru a urmarii dezvoltarea ghetarilor pe o durata de 3-4 ani. La sfarsitul documentarului ne arata rezultatul acestei supravegheri...si este destul de socant. Intotdeauna am stiut ca acesti ghetari se topesc dar ritmul in care o fac este cutremurator.



Si ca sa nu termin acest update intr-o nota deprimanta voi povesti urmatoarea intamplare. Dupa vizionarea lui Chasing Ice si a inca unui film am vrut sa plec spre hotel. Il vad pe Jeff peste drum ca vorbeste cu doua persoane. Am vrut sa vad daca merge si el la hotel asa ca am traversat strada. Nici bine nu ajung ca cele doua persoane cu care vorbea se pregatesc sa plece. Tot ce am reusit a fost doar un salut de "buna ziua" si imediat de "la revedere". Jeff si cu mine o luam inspre hotel. La un moment dat Jeff ma intreaba:

- Stii cine erau cei doi?
- Nu.
- Producatorii de la Mad Men si Sopranos.
- .....


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.