vineri, 27 aprilie 2012

Darren Aronofsky il prezinta pe NOE

Aronofsky face parte din categoria regizorilor in care am absoluta incredere indiferent de proiectele in care se implica sau pe care le coc ei insisi de la zero. Probabil increderea vine pe seama faptului ca nici unul din filmele sale nu m-a dezamagit (The Fountain, Requiem for a dream, Pi, The Wrestler, Black Swan) iar o buna parte din ele sunt printre favoritele mele. Privind in urma ele imi par treptele pe care un cineast abil a trebuit sa le urce pentru a se pune in postura de a da forma unui vis din copilarie. Proiectul de suflet al lui Darren e nici mai mult nici mai putin decat o ecranizare epica a povestii biblice care-l are in centru pe Noe, insa una atat de ambitioasa incat daca n-ar fi existat fenomenul intitulat Black Swan, visul ar fi zacut inca multa vreme in cotloanele mintii lui Aronosfky. In prezent insa, Noah e foarte viu si pe roate, desi abia in faza de pre-productie, dar avandu-l atasat in postura de titlular pe Russel Crowe.

Ceea ce e mai neobisnuit la acest film - si motivul pentru care am scris articolul - e faptul ca povestea va fi intai dezvaluita de Darren sub forma unei nuvele grafice, a carei prime parti (din patru) a fost deja lansata in 2011. Va fi un experiment interesant, cred, sa-l vedem pe Aronofsky in postura de comic writer si pe atat mai incitant sa putem trage cu ochiul la arta conceptuala. In linii mari regizorul dezvaluie ca nu va fi neaparat o abordare religioasa ci se va concentra mai mult pe latura de fabula a povestii. Lumea va fi una destul de intunecata si violenta, aproape barbara, numai buna de spalat c-un potop biblic, iar Noe va fi mai degraba un luptator incercat decat un profet cu barba alba. Prin urmare Noah se anunta ca unul din evenimentele de amploare ale anului 2014, data care dintrodata pare enervant de indepartata. Mai jos cateva pagini din seria grafica Noe.





2 comentarii:

  1. din ce citesc aici, daca nu se intampla ceva notabil pana la momentul aparitiei filmului, cred ca o sa sar peste vizionarea lui! aceeasi viziune aronofskyana: intunecata, cu oameni prinsi in situatii dramatice incercand sa inteleaga sensul vietii, urmarindu-si obsesiile! cam toate filmele lui darren se bazeaza pe natura distructiva a obsesiilor individuale-natura distructiva vazuta mai ales din exterior pentru ca din interior alternativa nu ai; si chiar daca ai avea, nu o bagi in seama pentru ca altfel nu ai putea sa fi creator, sa lasi ceva in urma; sa rezum: ai vazut un film al sus numitului=>le-ai vazut pe toate!
    dintre filmele lui aronofsky mi-au placut pi(e intrigant, dincolo de prezenta obsesiilor de care aminteam) si the wrestler(asta chiar mi-a placut:)

    RăspundețiȘtergere
  2. @catalin

    tin sa iti dau dreptate ca "daca ai vazut unul atunci le-ai vazut pe toate"

    deci cel mai bine ar fi in acest caz sa incepi cu Pi :)

    si mie mi-a placut enorm acela

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.