joi, 12 aprilie 2012

Aventurile unui regizor român la Hollywood

PLESH GOES TO HOLLYWOOD 0.1

Despre tînărul regizor Cristian Pleş v-am mai povestit şi cu alte ocazii. Începînd de azi (se) va povesti el însuşi aici. Cristian vrea să pătrundă în industria americană de film. A locuit cîteva luni în LA, unde a luat-o de jos, aşa cum au făcut toţi. Cu joburi mărunte, începînd de la cărat scule pe platou. Acum se întoarce acolo. I-am propus să ne ţină la curent cu stadiile în care se află visul său de a lucra în "uzina de vise", cu mirosul platourilor de filmare, cu senzaţia unei plimbări pe Sunset Boulevard, cu rutina fiecărei zile dar şi cu zilele extraordinare. I-am propus o corespondenţă transoceanică sub numele "Plesh goes to Hollywood". Să fie primit :)


Salutare tuturor! Ma numesc Cristian Ples(h) (am adaugat H-ul pentru ca numele sa imi fie mai usor pronuntat peste granite) si sunt "principalul" vinovat din spatele scurtmetrajului The Crossing pe care Marele Ecran l-a laudat pe unde a apucat. Cu Lucian si Richie am facut cunostinta la vizionarea scurtului meu in aula bibliotecii in Timisoara, eveniment organizat de asociatia lor. De atunci am ramas in contact cu ei. Lucian, dupa ce a aflat ca mai merg la doua festivaluri in Statele Unite (chiar acum scriu din aeroportul de la Munchen) m-a intrebat daca nu as fi de acord sa fac un fel de "blog". Cum eu nu doresc sa imi fac asa ceva, am fost de acord sa scriu pentru Marele Ecran despre experientele (mai mult sau mai putin "live") de peste hotare si incercarile de a porni un proiect chiar aici.

Primul gand a fost sa refuz, pentru ca in general nu imi place foarte mult sa imi fac reclama si/sau sa ies evidenta prin orice fel de mijloc (as prefera sa o fac doar prin calitatea filmelor) dar adevarul este ca daca vreau sa "reusesc" in aceasta industrie, MAI ALES in cea americana si mai ales acum la inceput, reclama este totul si reclama de sine este cea care ma va ajuta sa gasesc de lucru. Cand Lucian mi-a spus ca au fost multe persoane interesate de care ar fi urmatorul meu proiect am realizat ca asta trebuie sa fac, sa scriu pe aici-pe acolo, sa stie lumea ce se intampla. Nu de alta dar eu pana la urma tot sustin ca doresc sa fac filme care sa atraga publicul si acesta este un prilej bun de a intra intr-o conversatie (mai mult monolog de fapt) cu acest mare monstru numit "public".

Asa ca, pe scurt, sunt aici; iar acum sunt in zbor spre Jackson, Mississippi unde scurtmetrajul meu de an III, All In, a fost selectat in festivalul Crossroads. Este un festival foarte mic dar imi ofera o scuza buna de a vizita si alte parti ale Americii, nu sa vad doar California. Oricum Crossroads este un preludiu bun pentru festivalul mai mare din North Carolina numit RiverRun International Film Festival, unde a fost selectat The Crossing si unde voi fi in persoana pentru majoritatea festivalului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.