joi, 9 octombrie 2014

Destinatii de festival: Comedy Cluj nr 6


De maine incepe la Cluj a 6-a editie a Festivalului International al filmului de comedie si la fel ca in ultimii doi ani e foarte probabil ca saptamana viitoare sa ma deplasez pana acolo. Se poate spune ca a devenit un fel de regula ca in fiecare an sa ma duc la cel putin un festival de film iar Comedy Cluj mi-a cam intrat pe sub piele. Am petrecut in anii anteriori zile remarcabile acolo, am gasit o echipa de oameni faini in spatele festivalului, am vazut filme interesante care daca nu m-au captivat intotdeauna cel putin m-au relaxat si am avut chiar ocazia sa stau la povesti cu cativa tineri realizatori straini. Prin urmare e o experienta pe care o astept cu rabdare si sper ca si in acest an va fi una memorabila. Pana atunci insa voi arunca o privire in ograda lor ca sa aflu ce ma asteapta in aceasta editie.


Programul celor 10 zile cuprinde aproximativ 150 de filme (lung-metraje si shorturi), cateva workshop-uri si evenimente conexe din zona de teatru, dans sau jazz. Competitia internationala cuprinde 8 titluri din Spania, Marea Britanie, Italia, Olanda, Franța, Scotia si Irlanda si tin neaparat sa vad trei dintre ele: Frank, Alan Partridge si castigatorul Goya din acest an Living is easy with your eyes closed. Voi rata filmul din deschidere, Hector in cautarea fericirii, o comedie cu Simon Pegg, dar poate-l prind pe cel de inchidere, Pride, o comedie cu activisti gay premiata la Cannes si-n care apare Bill Nighy.


Evenimentele conexe le voi rata se pare (lucru regretabil) insa cei prezenti din acest weekend in Cluj vor avea parte de “O noapte de comedie si jazz cu Frank Sinatra” - spectacol de stand-up comedy si jazz la Opera Maghiara din Cluj - si de-un spectacol de dans contemporan la Teatrul National cu o trupa din Israel (Kamea Dance Company) intitulat Carmina Burana. As putea totusi prinde spectacolul de teatru Carpathian Garden, daca pana la venirea mea mai raman bilete. Om vedea.


Ramanand insa la filme nu cred ca voi consulta prea mult programul de festival si-mi voi stabili orarul in ziua de proiectie bazandu-ma pe instinct. Cred ca o “intalnirea oarba” cu un film bun e cea mai invidiata experienta pentru un cinefil. Pe asta mizez si eu. Cateva descoperiri de exceptie pe care sa le recomand aici. Asa ca.. va urma... 



Comedy Cluj 2013
Comedy Cluj 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.