luni, 6 decembrie 2010

Zilele filmului argentinian la Timisoara

Subzintenţa la periferia industriei cinematografice sau Cine Imperfecto este titlul unui ciclu de filme argentiniene care vor rula la Timişoara, în perioada 6 -10 decembrie, la mansarda Facultăţii de Arte Timişoara. Toate filmele sunt în limba spaniolă şi sunt subtitrate în limba engleză.

Primul film, din cele şapte programate, este Una mujer sin 'n' destino, în regia lui Rocio Fernandes, o producţie Argetina 2006. Pelicula rulează luni, 6 decembrie, de la ora 18, la Mansarda Facultăţii de Arte Timişoara.

Marţi, 7 decembrie, de la aceeaşi oră, 18, şi tot la mansarda Facultăţii de Arte vor fi trei filme scurte. Puna, un documentar de Hernan Khourian, 2007, de 43 minute; La bicicleta, de Juan Ignacio Dominguez şi Lucio Alvarez, 2006, 32 minute; Retrato de Gauchito Gil, în regia Lia Dansker, un scurt metraj de 15 minute.

Miercuri, 8 decembrie, Hernan Khourian revine cu un lung metraj, Los pernoctantes, un film din 2008, realizat în colaborare cu alţi trei regizori, Diego Carabelli, Angeles Casares, Sebastian Martinez. Pelicul va rula tot de la ora 18 la Mansarda Facultăţii de Arte Timişoara.

Joi, 9 decembrie, Artico, un film în regia lui Santiago Loza, un lungmetraj din 2008. Acelaşi loc şi aceeaşi oră, ca şi celelalte.

Vineri, 10 decembrie, ultimul film, Musica para astronautas, regia Ernesto Baca, un film din 2008, care încheie ciclul filmelor argentiniene.

Accesul la proiecţiile de filme este liber.

Festivalul de filme argentiniene este organizat de Institutul Cervantes Bucureşti în colaborare cu Universitatea de Vest Timişoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.