vineri, 3 decembrie 2010

Tata lu' copiii mei

A doua seara de festival incepe la cinema Timis (ora 19.00) cu filmul Le pere de mes enfants de Mia Hansen-Love. Iata un extras din prezentarea facuta de Centrul Cultural Francez:

Grégoire Canvel are totul, o soţie pe care o iubeşte, trei copii grozavi, o meserie care îl pasionează : este producător de film. Să descopere cineaştii, să sprijine filmele care corespund ideii lui de cinema, liber, iată chiar motivul său de a trăi, vocaţia sa. Grégoire se simte astfel împlinit, consacrându-şi aproape tot timpul şi energia meseriei sale. Hiperactiv, nu se opreşte niciodată, exceptând weekendurile pe care le petrece la ţară împreună cu familia: momente dragi, pe cât de preţioase pe atât de fragile. Beneficiind de o prestanţă şi de o carismă excepţionale, Grégoire stârneşte admiraţia şi pare invincibil. Cu toate acestea, prestigioasa lui societate de producţie, Moon Films, se clatină. Prea multe producţii, prea multe riscuri, prea multe pasive; ameninţările se materializează. Dar Grégoire vrea să continue, orice ar fi. Încotro îl va duce această imprudenţă? Într-o zi se vede obligat să înfrunte realitatea. În momentul acela apare un cuvânt: eşecul. Şi un mare dezgust care, în secret, va lua curând forma disperării.


Critici:

Le Monde / Jean-Luc Douin

Totul e orchestrat cu un tact extrem, cu o punere în scenă duioasă şi melodioasă, pătrunsă de o emoţie care izvorăşte din adâncul fiinţei.

Télérame / Jacques Morice

Punerea în scenă oferă o senzaţie incredibilă de facilitate, trezind dorinţa de a fi acel personaj flamboiant. În sens larg, ea stârneşte gustul pentru cinema.

Paris Match / Alain Spira

Prin acest personaj cu totul uman, acest film sensibil şi nervos deschide porţile meseriei necunoscute de producător independent, departe de clişeele bling-bling ale nababului.


Trailer:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.