sâmbătă, 4 decembrie 2010

Cinema si vin fiert

ULTIMA SEARA DE FESTIVAL FRANCEZ



In Timisoara se intampla zilele acestea primul Festival de Literatura si Vin (chiar asa se cheama). Si primul festival de cinema si vin fiert. Aseara, la Studio, se simtea in sala friguroasa o puternica aroma de vin cu scortisoara. Orice metoda de incalzire ati alege, trebuie sa veniti deseara sa vedeti ultimele doua filme din festival.

Daca de Louis-Michel nu stim mare lucru, despre Un Prophete am tot scris, cu mare entuziasm. Chiar daca l-ati vazut (si probabil l-ati vazut) tot ar merita o revizionare pe marele ecran. Pariez ca va reusi sa va dea peste cap din nou, in ciuda frigului din sala. Numai ascultati ce zic doua voci mai savante:

"2 ore şi 29 de minute de cinema intens, care vă zguduie toate simţurile şi gândurile fără să slăbească sau să vă slăbească o clipă. (...) Film care rămâne etern în memorie (...) Un profet este o bombă a cinematografului. Şi răsună pentru multă vreme". (Serge Kaganski, Les Inrockuptibles)

"Audiard realizează puţine filme, îşi gândeşte multă vreme proiectele până la dezgust, până intră în transă. Fără îndoială, îşi furnizează astfel energia implacabilă care provoacă o explozie în fiecare secvenţă a filmului, timp de două ore şi treizeci de minute". (Didier Peron, Liberation)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.