luni, 19 noiembrie 2012

Ahmed cel Mare

BIGGER, LOUDER AND...NOBLE




La început a fost ZFANG. Locul: aula BCUT. Audienţă: mult peste cele 140 de locuri ale sălii. Aceasta a fost proiecţia dintîi. Şi a fost bine.

Pe urmă a fost PLAI. Locul: Casa Filmelor. Audienţă: mult peste cele circa 70 de locuri pe jos, pe saci sau în picioare cîte permiteau cortul nostru de cinematecă. Şi am văzut că lucrul acesta este bun. Iar lumea a cerut repetarea minunii.

A treia oară va fi de azi într-o lună. Locul: sala Capitol de la Filarmonică. Audienţa: ne aşteptăm să umplem din nou sala.

De ce?

Pentru că Ahmed (cum am ajuns să-l alintăm) e mai mare ca niciodată: sala are 800 de locuri şi o acustică impresionantă, pe măsura spectacolului.

Aventurile Prinţului Ahmed (regia Lotte Reiniger, 1926) este cel mai vechi lungmetraj de animaţie păstrat pînă azi. Şi e mişto şi azi.

Are o coloană sonoră actualizată special de (deja) camarazii noştri din Makunouchi Bento, care au promis că vor introduce ca bonus pentru această ocazie festivă cîteva momente live noi şi surprinzătoare (despre întreg arsenalul de instrumente şi jucării muzicale vom vorbi în curînd cu jumătate din trupă, Felix Petrescu).

Pentru că e probabil ultima oară cînd Asociaţia Marele Ecran împreună cu Fundaţia "Pentru Voi" va proiecta A.P.A. în această formulă şi ne dorim ca tinerii (de toate vîrstele) să descopere această comoară a cinematografiei.

Pentru că de data asta îl facem la o oră  accesibilă şi spectatorilor mai mici: ora 19, în 19 decembrie.

Într-un spaţiu accesibil: buricul tîrgului, la 100 m. de Catedrală, vizavi de Primărie

Mai important decît orice: e pentru o cauză nobilă. Toate încasările şi donaţiile merg către fundaţia Pentru Voi (are grijă de 16 ani de adulţii cu dizabilităţi intelectuale din Timişoara) care se află într-o situaţie financiară complicată.

Nu ne putem  imagina o potrivire mai bună cu perioada: cu 5 zile înainte de Ajunul Crăciunului, primeşti o oră de magie animată şi muzicală şi în plus faci o faptă bună.

Evenimentul este realizat de voluntari (chiar şi artiştii îşi donează onorariul), cu sprijinul nepreţuit al Consulatului Germaniei la Timişoara, Centrului Cultural German, Filarmonicii Banatul şi companiilor care sperăm să ni se alăture.

Dacă aveţi idei de ajutor sau pur şi simplu vreţi să luaţi bilete, contactaţi Fundaţia Pentru Voi .

Şi nu uitaţi: Aventurile Prinţului Ahmed 3 e sută la sută...pentru voi. 








4 comentarii:

  1. Bine. dar nu se specifica cat costa biletul de intrare?

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim

    o nimica toata, 6 lei costa biletul
    dar daca simti ca merita mai mult spectacolul
    se accepta si donatii Pentru Voi :)

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.