miercuri, 23 mai 2012

ZFANG: The Grand Finale

AVENTURILE PRINŢULUI AHMED RESCORED

Despre evenimentul ZFANG de mîine (joi, 24 mai) vă scriem încă de azi, ca să vi-l treceţi neapărat în agendă. Am început cu film + muzică. Vrem să încheiem în aceeaşi formulă magică. Cu un spectacol-unicat. Să vă spun de ce e unicat:

În primul rînd, că Aventurile Prinţului Ahmed e cel mai vechi film de animaţie care s-a păstrat pînă azi. Autoarea, Lotte Reiniger, a început lucrul la el acum aproape 90 de ani (1923). Încă de la premiera din 1926 a strîns aprecieri de la maeştri ai cinematografului vremii, precum Fritz Lang sau Jean Renoir. Din cîte ştim, îl proiectăm în premieră la Timişoara. Despre acest film a scris mai multe tînăra regizoare Anna Florea, AICI şi AICI. Anna ar putea să-şi dea doctoratul în Lotte Reiniger şi chiar lucrează în tehnica ei. De aceea am şi invitat-o la evenimentul de mîine, dar tocmai începe lucrul la o...animaţie.

În al doilea rînd, avem o coloană sonoră creată special pentru acest one-time-show. Duetul Makunouchi Bento (Felix Petrescu şi Valentin Toma) au compus un DJ set original. Dar au pregătit şi surprize sonore live. Despre Ma' Bento am scris AICI şi AICI. Vom avea şi o sonorizare profesională, pentru ca fiecare beat să se audă limpede precum cristalul (danke Silvian, DEBOOT). Dacă au venit copii la sumbrul Faust, atunci la Aventurile...e chiar indicat, fiind o poveste orientală cu zîne, prinţi şi prinţese. Durează cam un ceas.


Spot Aventurile Printului Ahmed - Proiectie speciala ZFANG (24 mai)

Spectacolul de mîine seară e Big Bangul ZFANG. Nu îl rataţi.
Pentru a intra în atmosferă, ascultaţi spotul radio (danke Amalia Matei şi George Ichim, KissFm). 


Danke Zoly pentru minunatul afiş!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.