miercuri, 19 septembrie 2012

Scame

MUZICĂ DE EXPLORAT

A ieşit Scame, noul/proaspătul/aburindul material Makunouchi Bento. La fel de "povestitori prin sunet", dar tura asta mai veseli şi luminoşi.  Dacă doriţi să-i susţineţi pe artişti, acum puteţi plăti Scame-le cît vă dă mîna şi sufletul, mai ales că şi cei doi MB susţin la rîndul lor un label independent (Eerik Inpuj Sound). Mai jos e textul de prezentare al EP-ului. Poezie curată. Ca şi muzica - dacă mai trebuia să adaug.

"Orice se întîmplă cu mine toată săptămîna, sîmbătă şi duminică dimineaţa nu mă pot opune: regresez în interior la starea mentală de cînd aveam 5 ani. E mecanismul de apărare care mă mută prin timp fără să-mi ceară acordul. E duşul de nostalgie sinceră care mă face să mă fac de rîs. E copilul animal-liber de pădure din mine care îmi apucă ego-ul şi-l zdrobeşte ca pe o farfurie de căpşune coapte, de curge sirop roşu şi dulce, nu sînge. Cîteva ore sunt şef de gară în halta din munţii de carton şi pădurile de ceapă verde, urmărind solitar prin ochi miopi trenurile de lemn care plimbă pasageri grăbiţi din plastilină. Continui seara, cînd baia de sîmbătă e prilej festiv de a simula bătălii istorice pe sub apă cu ambele mîini transformate în submarine şi atacul fulger al unui convoi din răţuşte de cauciuc. Închei duminică cu aventurile unor pisici triste de porţelan, fugite de acasă şi rătăcite în imensa cîmpie de sub masa bunicilor. Luni dimineaţa, ceasul deşteptător risipeşte brutal toată vraja - dar el iţi vrea binele, e aliatul tău: vrea să-ţi povestesc prin sunete toate întîmplările din weekend !"
 

ps. apropo de prestaţia Makunouchi la Casa Filmelor de la Plai, cineva scria: "mi-a placut mult ce a facut waka & co. aseara. A sunat excelent! ma tot intrebam cum de oamenii astia nu fac mai multa muzica de film, fiindca am senzatia ca se pricep foarte bine". Da, chiar, mă întreb şi eu: de ce nu fac mai multă muzică de film?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.