vineri, 14 septembrie 2012

Marele Ecran s-a instalat...


...la Plai. Aici e casa noastră timp de 3 zile.


De fapt, şura "gospodăriei din Căpîlnaş". O construcţie anexă cu "soclu din piatră şi pereţii din lemn de fag". Veniţi să ne cunoaştem, să facem şezătoare despre cinema ori să semnaţi manifestul nostru pentru o cinematecă la Timişoara. Sau pur şi simplu veniţi să vedeţi filmele. 

Azi, 14 septembrie, este ziua scurtmetrajelor româneşti la Plai. Programul va începe cu o retrospectivă a filmelor premiate anul acesta la festivalul Timishort şi se va încheia cu Noaptea Albă a Filmului Românesc, selecţie adusă de organizatorii TIFF. 



Tot vineri va fi proiectat documentarul Apa ca un bivol negru (1970), un debut colectiv despre inundaţiile din mai 1970 care i-a lansat, printre alţii, pe regizorii Dan Piţa şi Mircea Veroiu. „Programarea  acestui titlu, adus de la Arhiva Naţională de Filme, este o ocazie rară de a-l vedea, într-o proiecţie publică, la Timişoara” a spus Marian Rădulescu, critic de film, care îşi va prezenta noul volum (Pseudokinematikos 2) tocmai în Casa noastră. Cum intraţi în Muzeu, pe partea dreaptă (urmaţi marcajul cu peliculă).
Ne vedem deci...acasă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.