marți, 15 octombrie 2013

Comedy Cluj: Scurt-metraje in competitie

Intre filmele si documentarele prezente in diferitele sectiuni ale Festivalului Comedy Cluj mi-am facut timp sa vad si un calup de scurt-metraje internationale, cateva dintre ele atragandu-mi atentia in mod special.


The Audition e un scurt facut de o coreografa/regizoare new-yorkeza, Celia Rowlson-Hall, menit a transmite un mesaj lipsit de echivoc referitor la atitudinea cineastilor (agenti de casting, regizori de filme sau spectacole) fata de breasla actorilor. Clipul reflecta gustul amar simtit de cei din urma in fata cinismului si a brutalei lipse de consideratie cu care sunt intampinati, uneori, actorii la auditie.


THE AUDITION from celia rowlson-hall on Vimeo.


Return to sender e un superb scurt-metraj scandinav realizat de Denise Hauser, care imbina cu succes tehnica de animatie cu live-footage. Undeva in pustietatea Groenlandei o femeie-chimista cauta sa scape de singuratate comandandu-si online companioni pe care insa trebuie sa-i creasca in eprubeta. Incercarea ei de a-si gasi perechea perfecta ii produce doar un sir lung de surprize neplacute.


Do I have to take care o everything e o scurta comedie de situatie finlandeza, cu un umor proaspat si inteligent si cu cateva personaje absolut delicioase. Subiectul e simplu: o familie obisnuita trebuie sa ajunga la o nunta dar universul pare a complota impotriva lor. Din nefericire online nu e disponibil decat un trailer. Daca sunteti prin Cluj weekend-ul urmator n-ar striga sa va abateti pe la salina din Turda (un loc absolut special) pentru ca si acolo vor fi proiectii iar vizitatorii vor avea acces liber.

 

Nu in ultimul rand as semnala un scurt-metraj de animatie (proiect de diploma) realizat de un tinar regizor din Mexico City, Federico Gutierrez, invitat la Comedy Cluj, cu care am avut ocazia sa stau la o bere si sa discutam despre Cuaron, del Toro, palinca si tequila. Filmul sau, Burrow, e o animatie cu un simbure de mister si o doza de absurd care dezvaluie talentul de desenator al autorului si felul in care-i lucreaza imaginatia.


Burrow from Federico Gutiérrez on Vimeo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.