vineri, 13 noiembrie 2015

7 festivaluri din 7 ani

7 ANI DE MARELE ECRAN



2009

Anonimul. Plaje sălbatice (innacesibile cu mașina), filme independente, deltă, mare și pești proaspeți gătiți magnific la pescar acasă. Ce ți-au putea dori mai mult?


2010

Din numeroasele evenimente de cinema organizate de Institutul Francez, Tres Courts e unul din favoritele noastre. Foarte pe scurt: simpatic și fun.





2011

Anul când echipa Marele Ecran s-a reunit în efectiv complet la TIFF (10) și a luat Clujul la pas (plus Diana Câmpean, care peste 4 ani avea să ne întoarcă vizita, la Ceau, Cinema!). Walking on a TIFF (a film by Richie).




2012

În care Richie descoperă Comedy Cluj și nu se mai satură de el, revenind la al 'doilea TIFF' din Cluj, an de an.

Și Luci e membru în juriul Timishort, alături de Irina Trocan și Vladan Petkovic.

Iar Marele Ecran se instalează la Casa Filmelor de la Plai.



2013

'A break from reality' la primul meu Cannes, precedat și urmat de corespondențele Adinei Baya la Cannes în 2012, 2014, 2015.


2014

În care am descoperit că nu e musai să mergi la Cannes ca să te bucuri de cel mai important festival de film. E mult mai accesibil Cannes-ul de la București. Plus că aici ajunge doar creme de la creme.

2015

Întoarcerea la TIFF, care între timp a devenit un 'monster-festival' (transformând vizibil orașul), iar noi am devenit o echipă mai mare, cu un festival în rucsac. Sau festival de buzunar.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.