marți, 3 noiembrie 2015

Săptămâna Cahiers du Cinema la Timișoara


Mâine începe Festivalul Filmului Francez (și) la Timișoara.« Invitatul special al ediiției  va fi Joachim LEPASTIER, redactor la celebra publicatie franceza "Cahiers du cinéma".  Iar vineri, 6 noiembrie, vă puteți întâlni cu el, de la ora 18.30 la Ambasada (sala mica). Conferința va fi tradusă în română.

Se vor discuta și teme care ne interesează de când a apărut acest blog. Despre filmul de autor şi publicul său, situaţia din prezent în Franţa şi în Europa, distribuţia acestui tip de film în rândul publicului larg, situaţia cinematografelor de artă din Franţa şi din lume, comparaţie cu situaţia de la Timişoara, viitorul cinematografului (va apartine el doar multiplexului și home-cinema-ului sau putem spera și la o alternativă?).

Joachim Lepastier ne va vorbi, de asemenea, și despre cele două filme prezentate la Timişoara în cadrul secțiunii "Saptamâna Cahiers du Cinéma”: La Cérémonie / Ceremonia şi La Chambre bleue / Camera albastră şi ne va împărtăşi din experienţa sa de lucru în cadrul faimoasei publicații. »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.