marți, 10 martie 2015

La Grande Belezza la Cinecultura


Dacă din nu știu ce motiv inexplicabil ați ratat La Grande Belezza (2013), acum chiar că nu mai aveți nicio scuză. Unul dintre cele mai memorabile filme ale ultimelor 5 ani, trebuie văzut pe un ecran mare pentru a fi savurat pe deplin. La Timișoara va rula miercuri, 11 martie, la Cinecultura, pe ecranul Aulei Magna a Universității de Vest, de la 17.30.

O scena introductiva care te face sa te lipesti de ecran ca un plasture. De la "Post tenebras lux" nu am mai vazut asa un inceput bun si captivant. Direct cu ingredientele de soi: duende, saudade, magnetism, allegria, commedia dell'arte. Acting fabulos pana la ultimul figurant, coloana sonora vibranta si aleasa cu bun gust, imagine si camera de "liga cea mai mare". (restul cronicii lui Felix, aici)

Și propunerile de azi sunt interesante: În timp ce documentarul angolez “Oxalá cresçam pitangas: historias de Luanda” de la ora 18:00, prezintă suprapopulata capitală a țării prin ochii a zece dintre locuitorii săi, drama germană “Im Winter ein Jahr”, de la ora 20:00, narează durerea unei familii care încearcă să se împace cu ideea sinuciderii fiului. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.