luni, 23 martie 2015

Filme francofone la Timisoara

ATENTIUNE, atentiune:
"În fiecare an,  luna martie este ocazia de a pune în valoare diversitatea și bogăția culturală francofonă: dincolo de limbă, este vorba despre valorile și patrimoniul comun împartășite de toți vorbitorii de franceză din lumea întreagă.
Filmul joacă un rol dublu, pe de-o parte cel al unui mediu unificator, pe de altă parte cel al unei deschideri către lume. Zilele filmului francofon își propun să creeze o legătură între producțiile cinematografice din lume și să întărească prezența francofoniei în România.
Filmele selectate abordează subiecte care aduc în atenție producția cinematografică contemporană și care traduc în imagine preocupările epocii noastre (democrație, libertate, educație, integrare, solidaritate intergenerațională)."
Institutul Francez din Timisoara

Proiectiile vor avea loc in Sala Aula Magna de la UVT. Pentru un plus de convingere poftiti programul

MIERCURI, 25 martie

ora 18 My Sweet Pepper Land
Franţa, Irak, 2014
Comedie dramatică (95 min.)
Regizor: Hiner Saleem

Trailer

La granița dintre Iran, Irak și Turcia, într-un sat pierdut, zonă a traficului de orice fel, Baran, ofițer de poliție proaspăt sosit aici, va încerca să instaureze respectarea legii. Acest fost combatant al independenței kurde trebuie de acum încolo să lupte împotriva lui Aziz Aga, caid local. O întâlnește pe Govend, învățătoarea din sat, o tînără frumoasă dar nesupusă...


ora 20 Moloch Tropical
Franţa, Haiti, 2009
Dramă (106 min.)
Regizor: Raoul Peck
Trailer

Jean de Dieu Théogène, președinte al statului Haïti, trăiește retras în palatul său alături de soție și colaboratori. În preajma sărbătoririi a 200 de ani de independență el află că se pregătește o revoltă populară. În ciuda haosului, președintele refuză să capituleze și încearcă să calmeze rebeliunea…



JOI, 26 martie

ora 18 La Cour de Babel / School of Babel
Franta, 2014
Documentar (89 min.)
Regizor: Julie Bertuccelli
Trailer

Sunt proaspăt sosiți în Franța. Sunt irlandezi, sârbi,brazilieni, tunisieni, chinezi sau senegalezi… Timp de un an, Julie Bertuccelli a filmat schimburile, conflictele și bucuriile acestui grup de elevi de gimnaziu între 11 și 15 ani, reuniți în aceeași clasă de primire pentru a învăța franceza. În acest mic teatru al lumii sunt exprimate inocența, energia și contradicțiile acestor adolescenți care, animați de aceeași dorință de a-și schimba viața,readuc în discuție multe idei primite despre tinerețe și despre integrare și ne fac să avem speranțe pentru viitor…


ora 20 Hannah Arendh
Franța, Germania, 2013
Autobiografic, dramă (113 min.)
Regizor: Margarethe Von Trotta
Trailer

1961. Filmul se numește „Hannah Arendt”, deși el nu surprinde decât un episod din viața personajului principal omonim: procesul de la Ierusalim al lui Alfred Eichmann, comandantul deportărilor evreilor spre lagăre din Ungaria, Germania, Polonia, Franța. După ce Hannah își conturează părerea despre acest om, ea dezvoltă conceptul de „rău” – originea, banalitatea lui -, baza unor lucrări importante în cariera ei. Urmează apoi reacțiile celor din jur, a prietenilor, familiei, a comunității evreiești și internaționale, revolta lor față de un mesaj care li se pare inacceptabil: cum poate un fost prizonier într-un lagăr de muncă să ia apărarea omului care a ucis în masă cel puțin 6 milioane dintre semenii lui?



VINERI, 27 martie

ora 18 Hippocrate
Franța, 2014
Comedie dramatică (102 min.)
Regizor: Thomas Lilti
Trailer

Benjamin este sigur că va deveni un medic foarte bun. Dar primul lui stagiu de rezident în secția coordonată de tatăl său nu se întâmplă așa cum își imagina. Practica se dovedește a fi mai grea decât teoria. Responsabilitatea este covârșitoare, tatăl nu-i este alături pentru a-l îndruma iar colegul său, Abdel, este un medic străin mai experimentat decăt el. Benjamin se va confrunta în mod brutal cu propriile limite, temeri, dar și cu cele ale pacienților săi, ale familiilor lor, ale medicilor și ale personalului. Inițierea lui începe.
MARELE PREMIU la Festivalul Filmului francofon de la Angoulême 2014


ora 20 Les Garçons et Guillaume, à table ! / Me, Myself and Mum
Franța, 2013
Comedie (85 min)
Regizor:Guillaume Gallienne
Trailer

Prima amintire pe care o am de la mama mea este de când aveam patru sau cinci ani. Ea ne strigă, pe mine și pe cei doi frați ai mei, spunând : „Băieții și Guillaume, la masă!” iar ultima dată cand am vorbit cu ea la telefon mi-a închiszicând: „Te pup, draga mea”; ei bine, să zicem că între aceste două fraze sunt câteva neînțelegeri.

Sala Aula Magna a UVT
Intrarea liberă
FILMELE SUNT SUBTITRATE ÎN LIMBA ENGLEZĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.