miercuri, 25 martie 2015

De ce eu? – proiecții speciale la Casa Artelor


Andreea Vasile si Emilian Oprea


Daca ati ratat proiectia de gala de la Filarmonica si nu ati mai prins locuri la proiectiile de la Cinema City iata ca filmul lui Tudor Giurgiu vine din nou la Timisoara.

După ce a fost văzut de peste 45.000 de spectatori în România, filmul politic De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu, revine la Timișoara cu două proiecții speciale la Casa Artelor, pe 28 și 29 martie, de la ora 19.00. Biletele costă 10 lei și pot fi cumpărate de la Cafeneaua Klapka (str. Augustin Pacha, nr. 8), de joi până duminică, între orele 17:00 - 19:00.

De ce eu? a avut premiera mondială la Festivalul de la Berlin și rulează în cinematografele din România din 27 februarie. Recent, a câștigat Premiul Uniunii Criticilor de Film din Bulgaria pentru cel mai bun film din Balkan Competition, la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Sofia.

În paralel cu filmul a fost lansată și campania „Singur împotriva tuturor”, inițiată de echipa De ce eu?, Expert Forum (EFOR) și HotNews.ro. Este un demers de încurajare a luptei împotriva presiunilor de orice tip, exercitate de către șefi de instituții, politicieni sau magistrați împotriva celor mulți care lucrează în sistem, fie el public sau privat. Pe Hotnews.ro, dar și pe deceeu@hotnews.ro, sunt așteptate povești ale unor oameni care au avut curajul să înfrunte instituții, să demaște ilegalități și abuzuri, să schimbe legi. Totodată, zeci de studenți ai facultăților de Drept din București, Iași, Cluj, Constanța s-au alăturat campaniei #EuSuntPanait.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.