miercuri, 25 noiembrie 2009

SUR EXPOSITIONS


Prietenii noştri de la Centrul Cultural Francez au pregătit niscaiva activităţi NOCTURNE. Mîine, 26 noiembrie, de la ora 19.00, la Muzeul de Artă din Timisoara (Piaţa Unirii, nr.1). Intrare liberă.




Grupul Multiflex (Novi Sad, Serbia): Performance sunet şi video DJ / VJ

MULTIFLEX este un grup de artişti care, graţie a diferite suporturi, investighează metode pentru a vedea cum arta poate deveni o religie.

"Facem spectacole în direct, în locuri alese de noi, în faţa camerei de filmat fixe (fără cameraman) şi astfel se înregistrează actul în direct. Spectacolele noastre nu au un scenariu pregătit, tot ceea ce rezultă este fructul inspiraţiei noastre de moment şi al interacţiunii dintre noi. Cel mai important lucru, atunci când creăm artă, este ideea de joc. De asemenea, umorul este prezent cu rol de critică la adresa manipulării minţii umane de către religiile oficiale. Pur şi simplu, de-a lungul istoriei civilizaţiilor, nimic nu a ajutat religia să fie înţeleasă şi acceptată mai mult decât a reuşit arta. Acum încercăm să punem lucrurile în opoziţie".

Tomek Ducki
(Ungaria), Proiecţii video
Ducki este creator de scurtmetraje independente şi de animaţii. Cu filmul Life Line a cîştigat peste 20 de premii în Europa şi a fost nominalizat la Cartoons d'Or în 2007. Screen Daily l-a catalogat drepte "una din stelele Europei de mâine". Platformele creaţiilor sale vizuale acoperă domenii precum internet, tehnologii mobile, teatru, cinema.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.