joi, 9 octombrie 2014

Scenariști, go Play!


Sunt mulți acolo care se visează scenariști.  Ok, ai o idee genială de film, dar trebuie să știi și cum s-o pui în pagină. Ai talent, dar trebuie să știi cum să-l pui la lucru. Ești pasionat, dar trebuie să știi de unde s-o apuci.

Scenariștii începători pot să învețe acum de la meseriași. Revista de Povestiri a deschis înscrierile pentru a doua ediție a atelierului de scenaristică „Play”,  la București începând cu 20 octombrie, timp de trei luni, sub îndrumarea scriitoarei Cecilia Ștefănescu (Legături Bolnăvicioase) și a regizorului Igor Cobileanski ( Cînd se stinge lumina, La Limita de jos a cerului). 

Cecilia Ștefănescu scrie: „scopul unui atelier de scenaristică nu e doar acela de a-ţi dezvălui bucătăria din spatele scrisului unui scenariu, ci mai ales de a te face să-ţi placă cinemaul cu adevărat, graţie sau în pofida faptului că îi cunoşti ingredientele.”

Deci scoateți scenariul acela de scurtmetraj din sertar și trimiteți maximum 15 pagini la adresa scenaristica [at] revistadepovestiri.ro, însoțit de un CV și de o idee de lungmetraj, până pe 15 octombrie. Cele 24 de ședințe costă 1300 de lei (dar e normal să plătești cînd vrei să furi meserie).

Vor fi admiși cel mult 15 participanți, care vor lucra la curs pe un scenariu de lungmetraj. Pe de-o parte se vor discuta regulile și tehnica scrisului pentru film, pe de altă parte participanții vor primi feedback pe măsură ce scenariile lor se dezvoltă. Detalii aici. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.