joi, 30 octombrie 2014

Filme pe bandă (desenată)

Nu știu ce noroc au cinefilii din orașul ăsta dar, după ce că sunt așa de puține evenimente de cinema, se mai și suprapun. Duminică, semi-maratonul Cannes se suprapune cu a doua zi din Festivalul Filmului Francez. Iar astăzi am aflat că ziua de deschidere a FFF se suprapune cu un alt eveniment interesant, organizat de Centrul Cultural German.


Sîmbătă, 1 noiembrie, de la ora 18, o serie de filme de animație germane va fi proiectată la Casa Artelor (str. Pacha nr. 8) cu subtitrare în limba engleză. Intrarea liberă. Doamna Sigrid Gairing de la Academia de Film Baden-Württemberg (producătorul filmelor) va participa la o discuție cu publicul. Treaba asta se leagă cu expoziția de bandă desenată gerrmana, pe care o puteți răsfoi în perioada 3 -30 noiembrie în biblioteca Centrului Cultural German. Comics-urile nemțești au parte de tot mai mare recunoaștere internațională datorită diversității și limbajului narativ și imagistic original.

Bineînțeles că nimeni nu și-a dorit sincronizările astea nefericite, că toată lumea are de pierdut, dar nu poți să nu scapi un "Merde!" printre dinți. Sau, după caz, "scheisse!".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.