miercuri, 10 noiembrie 2010

Provincia asteapta...

...inca doua filme romanesti sa iasa pe dvd cu Jurnalu sau Gazeta, ca la cinematografele locale, slabe sanse.

Medalia de Onoare (cu voia dumneavoastra, Ion Iliescu in rol secundar). Pentru cine isi aminteste ca Victor Rebengiuc a venit la tvr in decembrie '89 cu hartie igienica (pentru cei care au mancat cacat) e interesant sa-l vezi in acest rol (in care declara ca "s-a lafait") gudurandu-se pe langa presedintele Iliescu.



Despre alte mame nu stiu nimic. Decat ca e bazat pe ce i s-a intamplat lui Kieslowski in 1981, cand filma intr-o gara pentru Statia: a surprins accidental pe pelicula o crima.



Ma indoiesc insa ca aceste filme vor ajunge la Cinema City Timisoara. Vor fi probabil ignorate, la fel cum a fost si Autobiografia lui Nicolae Ceausescu (inexplicabil, in conditiile in care ruleaza la Cinema City Bucuresti). Cineva acolo sus nu inghite filmul romanesc. Nu-i de mirare ca Puiu amana pentru la anul (sau pentru niciodata) premiera romaneasca a filmului sau (programata pentru sfarsitul lui noiembrie). Se pare ca vrea sa mai lucreze la un final director's cut pentru Aurora. Coming (not very) soon.

2 comentarii:

  1. Sunt ignorate filmele romanesti pentru ca nu au parte de reclama asa cum se intampla cu cele americane. La toate filmele romanesti pe care le-am vazut la cinematograf am fost ori singur in sala ori aproape singur (la "Nunta in Basarabia" au mai fost inca 2 in sala pe langa noi 3)...

    RăspundețiȘtergere
  2. La Timisoara Nunta in Basarabia a fost proiectat in cadrul Festivalului Timishort in P-ta Unirii si multa lume l-a vazut acolo, la liber cum s-ar zice. A avut succes. Presupun ca atunci cand a venit si in cinema era de asteptat un interes mai mic. Restul insa nu le pricep.. Nu e vorba doar de publicitate, pentru ca ea se face iar in cazul filmelor functioneaza foarte bine wordofmouth-ul.. lumea vorbeste de ele.. Lipsesc insa locurile de vizionare. Autobiografia a fost proiectat 3 zile, de 3 ori, atat. Marti dupa Craciun a fost o saptamana la mall si apoi inca cateva zile la Studio. Kapitalism eu inca n-am reusit sa-l vad desi a rulat tot in cinema-ul comunist. Pe cand WebSiteStory-ul lu Chisu a fost in Mall vreo 2 saptamani cel putin. Exista un standard acolo care n-are nici o legatura cu valoarea.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.