vineri, 11 septembrie 2015

Casa Filmelor, Ceau, Cinema! - Prima zi


Mai sunt câteva ore până se deschid porțile Plai-ului, și implicit ale micului nostru regat.
Așadar ce puteți vedea azi la Casa Filmelor Ceau, Cinema?

Nu degeaba includem acum în titulatură și Ceau, Cinema!. De la ora 18 începem chiar cu câștigătorul Premiului Publicului la prima ediție de competiție Ceau, Cinema!: Viața de apoiAfterlife (lungmetrajul de debut al regizoarei Virag Zomboracz, Ungaria, 2014). Și dacă i-a întrecut în preferințele spectatorilor pe Gyorgy Palfi, Wojtek Smarzowski și Nadav Lapid, vă dați seama că nu e de ici de colo. O comedie neagră simpatică și cu miez despre relația tată-fiu, chiar și dincolo de moarte.



Dar veniți la ediția 10 de Plai cu 10 minute înainte de ora 18 și veți avea două surprize:

Prima: în premieră, vor fi proiectate secvențe din documentarul Amy - despre fata din spatele "legendei Amy Winehouse", cu o săptămână înainte ca filmul lui Asif Kapadia să intre în cinematografe. Prezentăm înregistrări din arhiva familiei sau de studio, care nu au fost făcute publice până acum și care o arată pe Amy cum nu o știai: fericită. Mulțumim Independența Film!

A doua: tot în premieră veți putea vedea cum a fost la Ceau, Cinema!. Prezentăm The Aftermovie (First Cut). Cine știe, poate aveți surpriza să vă vedeți și pe voi în filmuleț. 




După concertele de la Scena Mare, adică în jur de 23.30, (re)vedeți Aferim! prin ochii unui etnograf, dacă tot suntem la Muzeul Satului. Doamna profesor universitar Otilia Hedeșan ne povestește cum e cu folclorul din Aferim! Pe cai, că filmăm!

A! Și pentru a consulta restul programului aveți acum la dispoziție și aplicația de mobil PLAI Festival. Puteți să o descărcați din Apple Store sau Google Play.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.