joi, 3 mai 2012

Timishort Highlights

Coechipiera noastră, Adina Baya, e membră şi în echipa Timishort. Printre altele, are misiunea de a scrie comunicatele de presă ale festivalului. Aşadar şi prin urmare, din motive de supraaglomerare, ultimul comunicat Timishort devine articolul Adinei de săptămîna asta.   

Astăzi debutează cel mai important festival de film din România specializat exclusiv pe scurtmetraj. Deschiderea oficială a celei de-a patra ediții Timishort 2012 va avea loc în 3 mai, la Cinema Timiș, de la ora 19, și va fi urmată de proiecția ultimului film semnat Radu Jude: Toată lumea din familia noastră. Ce evenimente cinematografice nu trebuie să ratați la Timishort, în perioada 3-6 mai?

1.  Filmele proiectate în cadrul celor trei secțiuni – Competiția națională, Competiția internațională și Videorama. Scurtmetrajele câștigătoare vor putea fi văzute în proiecția open-air din Piața Unirii, duminică, 6 mai, de la ora 21:30. 

2.    Producțiile semnate de studenți de la două școli importante de film: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) București și Academia de Arte din Estonia (vineri, 4 mai, de la ora 18 și de la ora 20, în Aula BCUT).

3.     Party-urile şi concertele, în fiecare seară, în Van Graph Kfe, Club Setup, D'Arc Club și El Che. 

4.   Filmele poloneze, atât în secțiunea dedicată cinematografiei din această țară – Focus Polonia –, cât şi în cea unde se proiectează filme prezente la unul dintre cele mai importante festivaluri de scurtmetraj din Polonia, ZubrOFFka  (sâmbătă și duminică, 5-6 mai, de la ora 14, la Cinema Timiș).

5.    Filmele lui Radu Jude. Unul dintre cei mai proeminenți regizori români ai ultimilor ani, Radu Jude va avea o secțiune specială în cadrul Timishort 2012 (duminică, 6 mai, de la ora 16, la Cinema Timiș). 

6.   O secțiune inedită, intitulată Protest, care reconstituie printr-o serie de scurtmetraje documentare momente semnificative din cadrul protestelor ce au avut loc în Bucureşti în perioada ianuarie-martie 2012 (sâmbătă, 5 mai, de la ora 20, la Aula BCUT).

Pentru programul complet, cu zile, ore și locații, accesați www.timishort.ro 


Acestea fiind zise de Adina, vă las şi eu pînă duminică. Mă duc să văd nişte filme. Filme scurte cu bătaie lungă.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.