marți, 8 mai 2012

Stiri fierbinti ghe la Cluuj ma!!

Pe ultrascurte, cum se zice:

1. In primul si-n primul rand prietenul nostru Groparu a dezlegat Usturoiul si l-a aruncat in mijlocului blogosferei. Cel mai harnic povestitor din Ardeal si, probabil, din toata tara asta, porneste cam intr-o saptamana filmarile la primul sau lung-metraj. In calitate de scenarist si producator independent! Filmul Usturoi va derula astfel o poveste groparesc-ardeleneasca, mai mult ca sigur originala, neasteptata si amuzanta si, bag mana-n foc ca va avea si un pic de talc la final.

Un film despre copilărie, prietenie, aventură, emancipare, despre visul a doi copii dintr-un sat pierdut de lume care îşi doresc ceva mai mult de la viaţă. Vom filma în Sălaj şi în Cluj în zone frumoase foc, vom avea dansuri, muzică şi bancuri, relaţii interetnice, iubire, aventură, maşini tari, trenuri, troleibuze, femei frumoase, tractoare, petreceri, Dacii berline, ce mai! zice Groparu.

Noi ii tinem pumnii ii uram mult succes si vom sta cu ochii pe blogul de productie ca sa vedem noutati. Iar cand e gata il invitam la Timisoara sa facem proiectie!!


2. Tot din Cluj ni se da de stire ca in cadrul festivalului de film TIFF va avea loc si a zecea editie a atelierului Let's Go Digital la care sunt invitati sa se inscrie tinerii intre 14-18 ani pasionati de film, fotografie si editare video.

Timp de 10 zile participanţii la proiect vor lua contact cu lumea filmului din interior, parcurgând intensiv toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare, editare. Vor avea acces la aparatura profesională, fiind îndrumaţi de profesionişti din cinematografia românească.
Termenul limita de inscriere este 18 mai iar atelierul dispunde de 15 locuri. Regulament aici.



3. Tot in cadrul TIFF-ului de anul acesta debuteaza o a treia platforma de training pentru incurajarea si slefuirea  talentului profesionistilor si amatorilor din domeniul filmului - Transilvania Talent Lab. Organizat de TIFF si Asociaţia Culturală Control N, programul de training se va desfasura intre 3-7 iunie si se adreseaza deopotriva realizatorilor de film si organizatorilor de evenimente conexe sau celor interesati de management cultural. Prin urmare va fi structurat in 3 module de lucru: dezvoltare, productie si marketing & distribution acoperind astfel drumul pe care-l strabate un proiect cinematografic.

Inscrierile se mai pot face pana in 20 mai, pe baza unei aplicari online, iar taxa de participare de 100 de euro acopera trainig, cazare si masa in Cluj, plus accesul la toate proiectiile si evenimentele TIFF. (stiind cam cat te costa o sedere in Cluj pe durata festivalului oferta este mai mult decat tentanta). Exista in total 16 locuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.