joi, 4 iunie 2015

Foarte scurt, foarte curand - TRES COURTS 2015


3 minute e un cântec pop, o cafea şi o ţigară, o privire schimbată cu un necunoscut între două staţii de metrou…

3 minute e o adevărată pauză de respiraţie în această epocă în care toată lumea se grăbeşte.

3 minute este provocarea propusă regizorilor filmelor de foarte scurt metraj din Festival Internaţional Très Courts.



Mult timp considerat o încercare, înainte de a face un film adevărat, scurt metrajul s-a consacrat în sfârşit ca un gen de sine stătător. Şi mai concis, foarte scurt metrajul permite cele mai inovatoare şi mai spectaculoase experimentări: cu sub 3 minute de imagini, un buget accesibil şi un timp de realizare scurt, el oferă mare libertate şi creativitate regizorilor şi chiar amatorilor.
Filmele Très courts au ca punct comun durata limitată şi oferă o perspectivă panoramică asupra societăţii contemporane şi evenimentelor din jurul nostru.


La Timișoara Festivalul ajunge JOI, 11 IUNIE, începând cu ora 16 la Ambasada (Str. Anton Seiller, nr.2). Intrarea este liberă în limita celor 125 de locuri disponibile. Subtitrarea este in lb romana.

ora 16 – Selecţia TRÈS COURTS FAMILIAL (pentru copii peste 7 ani)

ora 17 – Selecţia PAROLES DE FEMMES explorează prin 20 de filme perspectivele feminine pentru a încerca să le înţeleagă specificitatea. Un lucru e sigur : în scurt metraje, femeile nu sunt de decor !

ora 18 – Competiţia ROMÂNEASCĂ „AROUND THE TRÈS COURTS” prezintă 19 filme foarte scurte româneşti, create de amatori, de studenţi ai şcolilor de film şi animaţie sau de profesionişti.

ora 19 – Competiţia INTERNAŢIONALĂ. Cele 43 de filme din această selecţie reflectă ultimele tendinţe în creaţia audio-vizuală actuală : un tur al lumii din scaunul sălii de cinema!




Festivalul Internaţional Très Court are loc în toată lumea în aceeaşi perioadă, din 5 în 14 iunie 2015, pe 5 continente, în 30 de ţări şi în peste 100 de oraşe, din care 20 în România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.