joi, 14 noiembrie 2013

Cinci ani pe Marele Ecran


Pe 14 noiembrie 2008 incepeam sa publicam primele cronicute naive pe Marele Ecran. Cinci ani mai tarziu inca scriem, poate mai putin naiv ca-n primii ani dar, speram noi, cu acelasi entuziasm. Scriem in continuare (despre) ce vedem si nu ezitam sa dam socoteala despre ceea ce scriem. Cand am pornit nu aveam insa vreo idee unde exact vom ajunge iar daca am invatat un lucru acela ar fi ca uneori ajunge sa visezi un inceput de vis si, daca e interesant, altii se vor alatura ajutandu-l sa se materializeze.

Azi blogul Marele Ecran implineste cinci ani de prezenta in online iar daca existenta lui a avut vreo insemnatate dincolo de implinirea orgoliilor personale ale celor care scriu pe el asta doar cei care-l citesc o pot aprecia. Noi am incercat sa ne facem treaba cat mai bine. Si vom continua sa incercam, macar inca cinci ani de-acum incolo. Fiti cu ochii pe noi!

Si pentru ca nu se poate aniversare fara cadouri, azi a venit si raspunsul Primariei la cererea noastra depusa luna trecuta:

"La ora actuala suntem in discutii foarte avansate pentru identificarea unui spatiu care sa reprezinte cat mai bine proiectul de cinemateca atat din punct de vedere al amplasamentului, al locatiei propriu zise, cat si din punct de vedere al sprijinului financiar pentru demararea unui asemenea proiect.
De asemenea, sustinerea de catre autoritatea publica locala a acestui proiect implica pe langa atragerea fondurilor europene, (...), si sustinerea financiara din bugetul local care ca fi cuprinsa in exercitiul bugetar al anului 2014.
Ma bucura initiativa civica si implicarea culturala a asociatiilor Marele Ecran, Pelicula Culturala si Camera 4, care prin redactarea proiectului cultural si a scrisorii de sustinere "Noi credem in cinema" au reusit sa constientizeze societatea civila, ONG-uri si institutii de necesitatea unei cinemateci in Timisoara." (Dan Diaconu, Viceprimar)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.