vineri, 1 aprilie 2016

Cinema Studio rămâne cinema


O știre care m-a făcut să mă opresc din tot ce făceam. Și, recunosc, nesperată.

Viceprimarul Dan Diaconu a anunțat pe facebook recâștigarea în instanță a cinematografului Studio pentru Timișoara.
"In urma cu 2 ani, cand am inceput sa studiem posibilitatile de a readuce in patrimoniul public Cinematograful Studio, parea o misiune extrem de dificila. O misiune care insa acum e incununata de succes pentru primul sau pas. Cinema Studio revine in proprietatea Statului Roman. 
Curtea de Apel, in 29.03:
Admite apelul declarat de reclamanţii Municipiul Timişoara, prin Primar, şi Consiliul Local al Municipiului Timişoara …….. Constată nulitatea absolută a contractului de dare în plată autentificat sub nr. ****** privind imobilul situat în Timişoara, str. Lenau, nr. 2, înscris în CF nr. ****** Timişoara, nr. top *****, reprezentând Cinematograf Studio (fost Thalia). Dispune restabilirea situaţiei anterioară de Carte funciară, prin reînscrierea dreptului de proprietate al Statului Român.
Cinematograful de Arta in Timisoara e acum mult mai aproape de infaptuire, aici sau in cadrul altui cinematograf. Chiar daca inca mai sunt pasi de facut pentru a ajunge efectiv in proprietatea municipiului si a putea incepe lucrarile de reabilitare si dotare, astazi soarele a iesit pe strada tuturor iubitorilor de cinema din Timisoara."

A durat ceva tot acest proces, dar n-avem cum să nu ne bucurăm alături de edili de victoria lor de etapă. Dacă Studio își va și recăpăta și funcția de lăcaș al filmului european și al cinemaului de artă în general (tocmai am aflat de la colegul Ionuț că orașul-înfrățit Karlsruhe are trei asemenea săli), atunci ar fi știrea anului pentru iubitorii de film din Timișoara.
Felicitări celor implicați pentru acest pas. Hai și cu următorii!

PS. Pentru cei care nu cunosc contextul îi invităm să citească mica noastră "anchetă" independentă cu privire la Studio.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.