sâmbătă, 12 septembrie 2015

Ziua X la Casa Filmelor


După ce aseară Casa Filmelor s-a dovedit din nou prea mică, astăzi e ziua filmelor X. Excursii în necunoscut, testarea limitelor, exploratori, nomazi, mister cât cuprinde, filme de care am tot vorbit, pentru cei care nu pot sta locului.

De la 14h, trei scurtmetraje românești foarte noi: mythbuster-ul Căutându-l pe Brâncuși (Sergiu Sas) și două scurtmetraje de Andrei Crețulescu. În premieră la Timișoara, filmul care a câștigat anul acesta premiul Canal+ la Cannes: Ramona. Singurul film românesc selecționat la Telluride și New York Festival. Și am senzația că, de data asta, se va vedea mai întîi la Timișoara și apoi la București :) Mulțumiri, Kinosseur Productions.


De la 15 (33sec.) fix, urcăm în Stația # 15033. După film ne întâlnim cu jumătate din echipa filmului: Marius Mîndruțău și Rareș Hanțiu. Mulțumiri regizoarei Iulia Matei, care nu a putut ajunge din motive de "casă de piatră!".



De la 16.30, ne îmbarcăm la bordul Explorator-ului și plecăm pe urmele lui Racoviță. La sfârșit, Titus Muntean, căpitanul expediției ne spune pe viu cum a fost în Țara de Foc. Cu sprijinul Fundației Arte Vizuale.



La 18h, rămânem în Patagonia ca să aflăm Secretul Nasturelui de Sidef (Ursul de Argint pentru scenariu la Berlinala 2015). Mulțumiri Asociației "Macondo".



Iar după concertele de la Scena Mare, încheiem seria de filme X (ca să nu zicem XXX) cu Lucia și seXul, un clasic deja, de Julio Medem (2001). Gracias Embajada de Espana!



Intercalat, când este timp, mai dăm secvențe din Amy, scurtmetraje și trailere suculente.



  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.