joi, 3 septembrie 2015

Highlights III PlaiX: Ramona

SCURTMETRAJE CEAU, CINEMA!

E al patrulea an când punem filme la Plai. Dar este primul an când Casa Filmelor ia numele festivalului pe care Marele Ecran îl organizează împreună cu Pelicula Culturală. Asta și pentru că prezentăm cele două filme care au câștigat competiția Ceau, Cinema și cîteva scurtmetraje de la această ediție.

Dar, stați, că nu e doar retrospectivă. Pentru prima oară la Timișoara, puteți viziona scurtmetrajul românesc care a fost premiat anul acesta la Cannes, Ramona (regia Andrei Crețulescu, 2015).

Selectat în cadrul Semaine de la Critique, Ramona a primit premiul Canal + (care a fost decernat de-a lungul timpului unor realizatori ca Bill Plympton, Daniel Borgman sau Denis Villeneuve). Violent, stilizat şi fără dialoguri, Ramona încheie trilogia "impromptu" realizată de Andrei Creţulescu, care mai cuprinde scurtmetrajele Bad Penny (2013) şi Kowalski (2014). În toate trei apar Andi Vasluianu, Șerban Pavlu și Dorian Boguță.

În 2013 am dat Bad Penny la Plai. Apoi, la Ceau, Cinema! am dat Bad Penny și Kowalski. Așadar, ca să fie cercul (sau 'triunghiul') complet, la PlaiX dăm Kowalski și Ramona. Mulțumiri Kinosseur Prod ( Codruța & Andrei Crețulescu).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.