luni, 21 iulie 2014

3.5 zile din viata unui voluntar anonim Ceau, Cinema!


Indiferent daca pleci dupa ce incepe ultimul film sau dupa ce se termina, nu adormi inainte de 2-3 dimineta. In noaptea in care am adormit la 1 jumate m-am trezit la 2 sa construiesc chestionarul de feedback :)

N-apuci sa vezi nici un film. Tot timpul e altceva de facut, inca o proba video, inca vreo cativa invitati. Rupi bilete. Prinzi bratari. Verifici liste. Imparti badge-uri. Pui afise. Tai lubenita. Alergi pe trepte in sus si in jos. Aduci scaune. Muti mese. Imparti lubenita. Si pixuri. Si chestionare. Te uiti la cer. Ploua? Nu ploua? Schimbam programul?  Explici la toata lumea programul (dar pentru tine nu-l stii), locatiile salilor. 

“Da, e cu bilet. Nu, nu e gratuit”.

Intalnesti oameni noi. Te revezi cu oameni pe care nu apuci sa-i vezi pe cat de mult ti-ai dori. Intalnesti oameni cu care n-ai vorbit decat pe internet. Intalnesti regizori pe care-i urmaresti de ani de zile, romani dar si straini. Obosesti sa dai din maini pe franceza, pe germana, pe poloneza, salut Michal :)

Auzi de filme noi, de care n-ai fi auzit alfel. Le vezi noapte tarziu sau dimineata devreme, acasa. Scurte, lungi, animatii, documentare, romanesti, straine, trailere. Nu ai avut cum sa le vezi pe ecran mare, dar stai la atelierul de regie...

Ai bea o bere, dar trebuie sa astepti seara pentru asta, sa inceapa ultima reprezentatie, sa se aseze si ultimul spectator, s-o bei linistit. Visezi la o shaworma, dar te multumesti cu sandwich de la Lucas…e mai aproape…si mai sanatos. E obositor, dar abia astepti o noua editie.

Te minunezi pentru a 10 oara cat de misto e Curtea cu Castan.

Noi n-am vrea ca voluntarii care ne-au daruit 3.5 zile din viata lor sa ramana anonimi. 
Ei sunt:

Vesna Stepanov
Cristina Dumitru
Tudor Sirb 
Zorislav Stojanovic
Claudia Bucsai
Mihai Martin
Eugen Muntean
si Ciprian Rosca (autorul textului de mai sus)
Avem echipa de festival





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.