sâmbătă, 14 septembrie 2013

15 septembrie: Înapoi la şcoală!

ATELIERE CASA FILMELOR


Duminică, 15 septembrie, e ziua atelierelor la Casa Filmelor:

De la ora 14.00: Cristian Ilea şi colegii lui de la Camera 4 vor face o introducere teoretică şi practică în arta filmării. În două ore puteţi deprinde cîteva noţiuni de bază ale utilizării unui aparat de filmat: de la "cum se ţine o cameră" pînă la "cum se pune lumina". Puteţi învăţa pe echipamentul organizatorilor, dar nu uitaţi să vă aduceţi şi camerele, camcorder-ele sau smartphone-urile proprii.

Timişorenii grupaţi în Asociaţia Camera 4 au o experienţă vastă ca operatori de imagine. Au colaborat la documentare difuzate de Travel Chanel, National Geographic, Arte, ZDF şi la alte producţii difuzate de MEZZO, CNN şi Euronews.

În cv-ul impresionant al lui Cristian Ilea (conducătorul atelierului), figurează şi un curs de specializare la Wildlife Film Academy din Cape Town, susţinut de Animal Planet. Noi am fost deja impresionaţi de munca făcută pentru filmuleţele de promovare pentru Marele Ecran. Vi-l reamintim pe ultimul:



De la ora 16.00: Boris Gaza (Atelier 1) revine la Casa Filmelor cu atelierul său dedicat artei actorului, în fapt o uşă deschisă spre culisele meseriei. Boris Gaza este actor profesionist de teatru şi film, de expresie română şi germană.

Experienţa sa cumulează 15 ani de scenă, platouri de filmare, o bogată participare festivalieră şi numeroase ateliere de arta actorului - în România, Europa şi Statele Unite ale Americii. În prezent este impresariat de agenţia berlineză FRANK SPLANEMANN .

Formarea sa a fost puternic marcată de munca cu regizorul Victor Ioan Frunză şi de experienţa specializării la Berlin. De asemenea, a fost influenţată de întîlnirea cu creatori precum Andrei Şerban, Nikolaus Wolcz şi Radu Gabrea.

Pentru rolul din scurtmetrajul The Crossing (de Cristian Plesh, 2011), Boris Gaza a fost distins cu premiul de interpretare masculină la festivalul Los Angeles Cinema of Hollywood.

În 2001, Boris Gaza a fondat laboratorul de arta actorului ATELIER 1. Un spaţiu dedicat experimentului cu meşteşugul actoricesc, pornind de la ideea că actorul îşi este sieşi instrument. Alte puncte de referinţă sunt nevoia de a împărtăşi meseria cu ceilalţi. Ceea ce se va şi întîmpla duminică la Plai. Atelierul lui Boris este susţinut de Ambasada Germaniei la Bucureşti şi Centrul Cultural German.




Participarea la ambele ateliere este liberă. Din cauza locurilor limitate, rugăm pe cei interesaţi să se înscrie în avans, la Casa Filmelor.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.