miercuri, 25 septembrie 2013

Documentar şi adevăr, la Bucureşti


Pe Lucian Ionică mulţi îl cunosc ca profesor (predă jurnalism de televiziune şi film documentar la Universitatea de Vest). Alţii îl ştiu de cinefil, din perioada cînd cinematecile şi cinecluburile încă erau un fenomen la Timişoara (ce vremuri!). În 2008, Lucian Ionică a creat festivalul de film documentar DocumFest. Recent a co-fondat Asociaţia Timişoreană de Fotografie. Iar mîine, timişoreanul îşi lansează la Bucureşti ultimul volum, Documentar şi adevăr, în cadrul DocuArt Fest.

E o carte de interviuri (sau dialoguri) cu 13 din cei mai importanţi autori români de documentare, între care Alexandru Solomon, Florin Iepan, Adina Pintilie, Laurenţiu Damian şi Moscu Copel. Pentru detalii, citiţi recenzia lui Ionuţ Mareş. Lansarea are loc la Cinemateca Română, Sala Eforie, joi, 26 septembrie, de la ora 12.30.

Programul DocuArt sună interesant. Dac-aş fi la Bucureşti, adică dacă aş fi în papucii colegului nostru Ionuţ Mareş, m-aş duce la masa rotundă (cu membrii echipei) de după proiecţia Vorbitor (de Radu Muntean şi Alexandru Baciu). Apoi la Turn Off the Lights, de Ivana Mladenovic. Sîmbătă e un master class susţinut de Thomas Ciulei. Mai sunt prelegeri interesante şi o grămadă de premiere pe care nu ştii cînd le mai prinzi. Iar dacă doriţi să revedeţi: recomandăm fabulosul Stremţ 89. Programul complet e aici. Intrarea liberă. Dar atenţie, e "festivalul la care nu trebuie să ajungi...din greşeală".

Avizul organizatorilor: Consumul excesiv de documentare dăunează grav ignoranţei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.