marți, 10 august 2010

Fanfan (1993)

rating: Brainwash

Daca sunteti fani al Jeux d'Enfants, asa cum sunt si eu, cred ca veti gusta la fel de bine si jocul din Fanfan, o poveste de dragoste cu dureri de cap in care "stralucesc" doi frumosi actori francezi: Sophie Marceau si Vincent Perez. Realizat in 1993 de Alexandre Jardin, dupa nuvela pe care o scrisese tot el, Fanfan ofera cheia pentru rezolvarea ecuatie dragostei prin eliminarea necunoscutei numite 'sex'. Alexandre (Perez) e un tip cam deceptionat de iubire si blazat - considera ca sexul duce treptat la plafonare odata ce ai cunoscut ceea ce ravneai - aflat intr-o relatie de vreo 5 ani cu o tipa al carei simt al umorului inseamna sa-i faca cadou niste papuci de Sf Valentin. Cu perspectiva casatoriei in fata ochilor tipul se retrage pe o insula la unchiul sau pentru un pic de "reculegere". Ajungand noaptea nimereste in acelasi timp cu verisoara indepartata, Fanfan (Marceau), venita si ea in vizita la matusa ei. Doi tineri frumosi intr-o noapte ploioasa intr-o casa cu un singur pat. Fanfan nu sta mult pe ganduri, fiind genul de fata care papa prajitura imediat ce-o gaseste, dar Alexandre rezista avansurilor, destul de stangaci ce-i drept.

Din acel moment incepe o interesanta joaca du-te-ncolo vino-ncoa in care amandoi se indragostesc doar ca, in vreme ce Fanfan vrea sa consume iubirea imediat, Alexandre ar amana-o la infinit. Chiar isi face o promisiune sa o iubeasca vesnic dar sa nu ii spuna niciodata si in acelasi timp sa-i dea tot timpul dovezi de indiferenta. Pe principiul "esti cea mai buna prietena, esti ca o sora". Frustrant pentru Fanfan. Oricum sunt adorabili in lupta orgolilor, in felul cum cauta fiecare sa-si indeplineasca planul. In esenta amandoi sunt niste tacaniti cu probleme vechi in racordul sentimental - ea devorand barbati iar el cautand iubirea ideala. Dar "dansul" lor e misto prilejuind o gramada de scene amuzante, cum e cea cand servesc cina intr-o casa care nu le apartine si sunt surprinsi de proprietari. Sau cea in care el se muta in apartamentul alaturat si fara stirea ei schimba peretele despartitor cu o oglinda de voyeur. Din nefericire Alexandre trebuie sa mai dea ochii si cu viitoarea nevasta pentru a pune la cale nunta si cum dealtfel e si normal cele doua femei afla una de cealalta cerandu-i sa "aleaga".


Trebuie sa recunosc ca filmul asta mi-a placut si m-a enervat deopotriva, pentru ca daca privelistea a doi oameni indragostiti care-si provoaca intentionat suferinta pentru a dovedi "ceva" e interesanta, ideea in sine imi provoaca nesomn cand o traduc prin filtrul realitatii. Dar totul e bine cand se termina cu bine si daca ma gandesc un pic la coloana sonora si la faptul ca mi s-a oferit o priveliste superba cu sanii goi ai Sophiei Marceau, ei bine, filmul e delicios. Nu mai vorbesc de cat de bine s-au potrivit cei doi actori si de scena fabuloasa de dans "in oglinda" pe care o puteti vedea aici.

Trailer

7 comentarii:

  1. Eu am citit cartea la un moment dat, demult. E delicată și interesantă. Oricum, treaba cu „placut si enervat deopotrivă” e la fel de valabilă.
    Nu știam dă este film faăcut, m-apuc deci să-l caut :)

    RăspundețiȘtergere
  2. l-am vazut chiar acum vreo 2 zile:P, savoros ca un gateau si totodata enervant cand te uiti la calorii si le compari cu prescriptiile...realitatii, acelasi sentiment de "placut si enervant" l-am trait si eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci doua pareri in acelasi sentiment cu a mea> Ce-mi place cand am dreptate :))

    RăspundețiȘtergere
  4. are cineva torrent sa pot lua si eu filmul acesta? va rog mult sa mi-l sharuiti,pt ca nu am gasit decat Fanfan LaTulipe :(

    Vreau tare mult sa il vad,deoarece mi-a placut descrierea facuta aici si in plus,Jeux d`enfants is my favourite movie.Multumesc mult!

    merci!!

    RăspundețiȘtergere
  5. @alyosha: http://btjunkie.org/torrent/Fanfan/448669711e633234232007723330f51883d8af7fb1b9

    RăspundețiȘtergere
  6. Hello! Mai aveti careva filmul acesta? Merci!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ! Alt torrent unde pot gasi filmul???

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.