marți, 31 august 2010

Picatura frantuzeasca

Si nu doar una ci tocmai cinci picaturi parfumate de la vestitele case de design francez, Chanel si Dior. Ideea mi-a venit dupa ce am aflat ca proaspatul spot publicitar pentru parfumul Chanel Blue a fost realizat chiar de Martin Scorsese si, intrucat, cunosteam trendul asta de a oferi marilor regizori sansa de a-si lasa numele pe niste reclame deosebite (Wong Kar Wai e unul din ei, realizand spoturi pentru Dior, Lancome, Lacoste, SoftBank si pt Philips) am mai cercetat un pic gasind niste combinatii geniale regizor-actor-dezigner.

Chanel Bleu, in regia lui Martin Scorsese si cu Gaspar Ulliel in rol principal.Chanel No 5 in regia lui Jean Pierre Jeunet (Amelie) si cu aceeasi fermecatoare Audrey TautouUltimele trei spoturi sunt ceva mai mult decat atat, fac parte dintr-o campanie publicitara foarte elaborata a casei Dior, aproape ca un film, rezultand o trilogie in 3 capitole colorate de chipul frumoasei Marion Cotillard:
 • Lady Noir, regizat de Olivier Dahan (La vie en Rose),  
 • Lady Rouge - videoclip pe muzica Franz Ferdinand - si  
 • Lady Blue, 15 minute sub bagheta directoriala a lui David Lynch. Part I si Part II. Enjoy.

3 comentarii:

 1. lynch ramane lynch in orice situatie, cand face omleta cred ca poarta o masca de iepure si ara un casetofon vechi care ruleaza o caseta uzata pe care a inregistrat sunetul unei locomotive :))

  RăspundețiȘtergere
 2. Sa nu uitam de cele 8 reclame/flime de la BMW :)
  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Hire
  starring Clive Owen:
  ~Hostage
  ~Ticker
  ~Beat the Devil
  ~Ambush
  ~Chosen
  ~The follow
  ~Star
  ~Powder Keg

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu le-am uitat. Le amintim din cand in cand: http://marele-ecran.blogspot.com/2010/04/philips-parallel-lines.html

  RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.