marți, 4 august 2015

Momente Ceau, Cinema!


Ceau, Cinema! este un festival făcut, înainte de orice, cu multă pasiune. Dacă ar fi fost un job mi-e greu să cred că am fi depus atâta energie timp de 6 luni (de pregătire) și apoi timp de 6 zile intense (fără prea mult somn). E un festival la care și organizatorii mai au momente în care se bucură de Ceau, Cinema!. Momentele mele:

Momentul acela când se taie prima lubeniță pentru spectatori. Ceremonial executat de unul dintre regizorii-invitați. Care e și voluntar.


Momentul în care strigi după "Ajutor" și vine o ceată de voluntari Plai care îți arată cum se face treaba


Momentul în care o mică divă stă alături de o divă adevărată pe bancheta din spate a unei limuzineMomentul acela când vezi că și altcineva susține ceea ce faci, din cap până-n picioare. Asta după ce și-a zdrelit mâinile îndesînd bureți în "șosete" de bumbac, pentru a confecționa pernele pentru cinema-ul de la subsol

Momentul acela când Grădina de Vară e plină și centrul orașului e luminat de proiector

Momentul acela când oamenii stau și povestesc după film despre film. Nu ai nevoie de alt "mulțumesc".Momentul acela când Cuzin Toma și Boris Gaza sunt împreună pe ecran și sunt împreună și în sală.


Momentul acela când pe ecran rulează Ascultă (mix-ul după Meandre-le lui Săucan), cu câteva minute înainte ca Poliția să ni-l oprească pe K-luMomentul acela când privești din nou prin fanta proiectorului spre o sală plină de cinematograf; Cinematograf adevăratMomentul acela când cineva se îmbracă frumos pentru sărbătoarea taMomentul acela când Lubeninja a ajuns în capitala lubenițelor, nu doar pe ecranMomentul acela. Un mare ecran în aer liber. Și un mare ecran cu stele, deasupra.
Momentul acela când unul dintre fotografi campează la Gottlob. Cu toată familiaMomentul acela când copiii se uită nemișcați la desene și nu se mai foiesc în sală
Momentul când doi creatori de festivaluri punk s-au întâlnit în fața cinematografului de la granița România-Serbia
Momentul acela când prietenul tău din copilărie a făcut grătare pentru voluntari timp de 7 ore pe o căldură de 37 de grade. Iar soția lui a pus masa și a spălat vasele. Chestie repetată a doua zi de altă pereche de prieteni.


Momentul acela când selecționerul (care a moderat discuții, a cărat lubeniță, a stat la bilete, a dat interviuri, a scris caiete-program ) a mers și la "furat" porumb pentru...garnitură la grătar

Momentul acela când șoferul-voluntar Tudor, după ce a făcut 3 ture Timișoara - Gottlob dus-întors, și-a luat chitara și a cântat până dimineața, alături de Eugen, alt voluntar special al festivalului.Anul ăsta ne-am dat seama că, pe lîngă entuziasm, Ceau, Cinema! e făcut și cu prieteni. Mulți prieteni. Mulțumim prieteni!


3 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.