marți, 11 august 2015

Lună Plină 2015


14 - 16 august e un bun week-end s-o întinzi cît mai departe de zăduf, cu gașca ta într-o pădure, unde să dispăreți unul câte unul din cort (sau din hostelul cu condiții de cazare horror) fie din cauza unui drujbist mascat, fie a blestemelor mamelor Omizi, a unui ursolac, a "lunii albastre" sau a unui "cabin in the woods" bântuit de igrasie. Sau dispăreți la Biertan, la festivalul fantastic Lună Plină. Tot una. Așa am înțeles din fragmentele unui "found footage" cu competiția ediției a patra, line-up care ne-a ajuns la redacție agățat de gheara unui corb. Auuuuuuu!



REALITEO nouă șarjă semnată Quentin Dupieux (Rubber, Wrong), cu Alain Chabat pe post de regizor care-și vede filmul proiectat în cinema înainte de a fi început turnajul.

CUB – Thriller deranjant și cu copii, dar nerecomandat minorilor. Premiul de regie la Sitges.

BODOM – Primul found footage unguresc, bazat pe fapte cât se poate de real-înfricoșătoare.



HORSEHEAD – Premiul de regie la Fantasporto pentru un horror halucinant cu un cast eclectic: Catriona MacColl, Philippe Nahon și Murray Head (!)

FURY:THE TALES OF RONAN PIERCE – Ecranizare aiuritoare a unui graphic novel care de fapt nu există; Cel mai bun film la Fantastic Planet 2014.




În afara competiției, trei American masters (Steven Spielberg, Joe Dante, Lewis Teague) se întâlnesc la Biertan în cadrul evenimentului Night of the Creature Features, în compania clasicelor „Fălci”, „Piranha”, „Alligator”, toate prezentate în versiuni restaurate.

Ca în fiecare an, festivalul „Lună Plină” se încheie cu proiecția în aer liber a cultissimului The Rocky Horror Picture Show, care în august 2015 împlinește fix 40 de ani. Let's do the time warp again!

Curaj, meniul complet e  aici.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.