joi, 23 iulie 2015

Filme Bănățene


Încă de la început (adică de anul trecut) unul din scopurile Ceau, Cinema! a fost să devină și o platformă pentru oamenii (mai mult sau mai puțin cunoscuți) care fac film în vestul țării. Primul calup de Filme Bănățene (3 scurtmetraje și un mediumetraj) va fi proiectat azi în spațiul cel mai răcoros de la Casa Artelor - la demisol, de la ora 18. Vor fi acolo și realizatorii, ca să-i luați la întrebări (Luiza Alecsandru, Olga Torok, Sergiu Sas). 
BIRD SELLER   (r. Luiza Alecsandru, 2015)   30’

Spațiul public din Istanbul este un câmp divers pentru oportunități de vânzări de tot felul și un spectacol permanent. De la muzicieni la lustragii, fiecare contribuie la țesătura acestui spațiu aparte plin de poezie și ritm. Vânzătorul de păsări încarnează spiritul turc al artei schimburilor comerciale și e unul dintre reperele culturale neoficiale ale orașului.

Luiza Alecsandru  (My Life in a Museum”, “Nu Vandaliza”, “Triumphal mArch”)CĂUTÂNDU-L PE BRÂNCUȘI (r. Sergiu Sas, 2015)   5’

O poveste despre desacralizarea complexului monumental dar și redescoperirea adevăratelor rituri profane de cartier.

cu: Vasile Leac & Sergiu Sas
producție video: Mihai Sălăjan


10 WAYS TO DEAL WITH A BREAK-UP (r. Octavian Moț)

Un studiu comportamental regizat de Octavian Moţ care o are în rol principal pe actriţa Olga Torok. Povestea scurtmetrajului se împarte în 10 episoade, fiecare conţinând câte o reacţie diferită a fetei prinsă într-o relaţie de care el vrea să scape. Acest rol i-a adus Olgăi premiul pentru “cea mai bună actriță” la Festivalul Filmul de Piatra.

Joi, 23 iulie, ora 18, Casa Artelor - DemisolOXYGEN ( r. Ioan Tasi, 2009)

Cum arată visele unui copil nevăzător?

scenariu, sunet, fotografie și regie: Ioan Tasi
montaj: Cosmin Rotaru
Cu: Theodor Alexandru Radulescu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.