luni, 15 decembrie 2014

Recviem pentru Revoluție




Intrăm în săptămâna care la Timișoara are o însemnătate aparte. Chiar și după 25 de ani.

Azi, 15 decembrie 2014, orele 18.00, la BCUT se proiectează filmul Vinovatul, regia Jon Gostin, realizat dupa piesele Vinovatul si Iertare de Ion Baiesu. Filmul face referire și la Revoluția din decembrie 1989 de la Timișoara. În rolul principal: Ozana Oancea (Felicia, înainte de toate, Visul lui Adalbert). La întîlnirea cu cinefilii participă și regizorul Jon Gostin alături de Viorel Marineasa, Vasile Docea, Daniel Vighi. Intrarea este liberă.

Mâine, 16 decembrie, se vorbește despre Revoluție la timpul prezent, în cadrul evenimentului CALD LA RECE, care va ocupa și Casa Artelor între orele 13 și 16 și alte puncte-fierbinți. Calendarul complet, aici.  



Vineri, 19 decembrie, ora 18, puteți vedea în premieră la sala Capitol a Filarmonicii, Recviem pentru Dominic, un documentar despre una din cele mai tragice povești ale Revoluției de la Timișoara, nominalizat la Globurile de Aur în 1990 și nedifuzat vreodată în România. Regizorul austriac Robert Dornhelm (născut pe 17 decembrie 1947 la Timișoara) va fi prezent la eveniment. În film apare celebrul personaj hoț/artist Romică precum și actrița Ida Gaza (mama lui Boris Gaza). Povestea filmului, aici.




Recviem pentru Dominic”, un documentar nominalizat la Globul de Aur, în 1990, nedifuzat vreodată pentru publicul din România,

Citeste mai mult: adev.ro/ngdspy
Recviem pentru Dominic”, un documentar nominalizat la Globul de Aur, în 1990, nedifuzat vreodată pentru publicul din România

Citeste mai mult: adev.ro/ngdspy



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.