joi, 4 decembrie 2014

'Ce atata subtitrare?' - Expoziţie Alina Andrei și George Roșu

Marele Ecran prezintă:... Expoziție?

Da, prieteni, expozitie. Plus proiectie de film, desigur. E un experiment pus la cale de subsemnatul impreuna cu voluntara Cristina Dumitru prin care sprijinim doi artisti brasoveni - Alina Andrei si George Rosu - si-i aducem in Timisoara cu tot cu lucrarile lor. Conexiunea n-a fost greu de gasit, filmul (real si cel inchipuit) cu sau fara subtitrare! Lucrarile lor (afise, ilustrate si fotografii) vor putea fi vazute incepand cu 12 decembrie si pana la sfarsitul anului (speram). Va asteptam insa la vernisajul de vinerea viitoare pentru ca avem pregatit ceva cald, ceva gradat plus ceva de vizionat: celebrul film al lui Buster Keaton din 1924, Sherlock Jr., o comedie plina de gaguri si inovatii tehnice care n-are nevoie de nicio subtitrare si care, desi muta, nu va va lasa muti!



Expoziţie de desene, poze, texte şi obiecte din filme pe care nu le-ai văzut, şi nici n-o să le vezi vreodată, realizate de Alina Andrei şi George Roșu.

Vernisaj: Vineri 12 dec. ora 19, Caffe Klapka (Casa Artelor)

De la ora 20 film: Sherlock Jr. (1924, r. Buster Keaton, 45 min.) în Sala Studio (Casa Artelor); intrarea liberă.

Eveniment organizat de Asociația Marele Ecran și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș. (RSVP aici)

Un fel de sinopsis din partea invitatilor:

"Fragmente din filmele pe care le-am făcut (doar) în capul nostru. De văzut seara, cu prietenii, ori singur, pe la 3 dimineaţa, când ai insomnii, filme la care ai fi putut merge marţi, într-un cinematograf de cartier (mai există? La noi, nu). Sunt filme de povestit la cafea, bere, de la mijloc spre sfârşit ori invers. Unele de care să-ţi pese și să le ții minte chiar și pe bucăți.
P.S. Ne dorim cinematografe, filme faine şi festivaluri făcute pe bune, cam la fel de mult cum ne dorim muzee adevărate, galerii de artă şi consumatori cu gust pentru toate acestea."

Alina Andrei
“Scrie și fotografiază. Uneori spune povești de ascultat la gura caloriferului (unele adevărate, altele și mai și).”
alinaandrei.blogspot.ro

George Roșu
“Acuzat că nu desenează de către cei care desenează și că nu scrie de către cei care scriu, George Roșu insistă că da.”
endoffun.tumblr.com

**********
Asociaţia Marele Ecran din Timişoara îşi propune promovarea filmului de artă sau independent, românesc, european si de pretutindeni, ca alternativa la industria cinematografului de consum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.