luni, 18 iunie 2012

Civilizaţia Maia

Ştiţi spotul ăla de cacao la nuştiuce-cafea, difuzat la multiplex înainte de fiecare film? Ăla cu Maia Morgenstern? Ei bine, actriţa joacă din nou într-un clip publicitar. Acum mă face să o iert pentru precedentul. Decorul din spatele ei mi-a amintit de Nunta de Piatră. Sunt nişte trimiteri subtile acolo şi la (rolul ei din) Patimile lui Hristos. Muzica e cam clişeu. Nu cunosc toate aspectele situaţiei de la Roşia, dar clipul ăsta mă face să vreau să le aflu.  Ceea ce înseamnă că (dpdv publicitar)...îşi face treaba.

9 comentarii:

 1. mega dramatic. patetism romanesc la cele mai inalte standarde ... vai si anume amar ... traiasca miscarea de simtit-bine. ca de facut bine nu prea e nicio miscare.

  RăspundețiȘtergere
 2. "Totuși, a mai observat cineva faptul că reclama are ca unic scop provocarea unor reacții emoționale, nu intelectuale?" http://ciobby.blogspot.ro/2012/06/campanie-salvati-rosia-montana.html

  RăspundețiȘtergere
 3. da, e patetic, melodramatic,
  dar l-as putea revedea de 100 de ori, fara sa ma exaspereze ca ala "ca cafeaua"

  eu l-am apreciat dpdv publcitar, si mi se pare eficient

  asta e poporul...suntem niste patetici

  RăspundețiȘtergere
 4. @Deaa

  Bune observatii

  Nu contest ca spotul este extrem de manipulativ. Nici macar nu insist asupra faptului ca si tabara cealalta recurge la aceleasi arme.

  Din pacate, in cea mai mare parte a timpului, oamenii iau decizii emotional. Si nu pe stil vulcanian.

  Aprecierile mele mergeau la cei care au facut spotul. Si, da, poate ma recunosc si eu un pic in "hippiotii" aia de care zice Ciobby.

  Ceea ce inseamna din nou, ca daca sunt in target, spotul e bun. Ma convinge.

  Asta e, sunt si eu un patetic :))

  RăspundețiȘtergere
 5. E enervant pentru ca manipularea e prea pe fata. E patetic pentru ca leaga ideea de sacrificiu personal de o decizie economica pe care ar trebui s-o luam oricum dar mai putin emotional...

  Cred ca cei care s-au declarat impresionati au reactionat visceral la muzica.. da, iti ridica parul pe maini dar e un tertip foarte vizibil. Si e singurul lucru care emotioneaza.

  Pentru contrast ar fi ok de revazut spoturile facute de Amnesty International :). Ating coarda sensibila dar nu prin vaiete si teatralitate.
  http://youtu.be/TgAqiGrShVQ

  RăspundețiȘtergere
 6. nu era destul de abuzata muzica trupei "dead can dance" ?:) eu zic ca era si pana la spotul asta.

  RăspundețiȘtergere
 7. Ca idee, e faina! Au stiut exact cui se adreseaza. E clar manipulare pe fata. Dar la asta reactioneaza lumea la noi. Nici nu cred ca si-a propus cineva sa impinga lumea spre informare.

  RăspundețiȘtergere
 8. groaznic de patetic si siropos.
  chiar ti se par "subtile" trimiterile la patimile lui hristos?

  RăspundețiȘtergere
 9. @supastaru

  ai dreptate, trebuia sa pun ghilimele

  RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.