joi, 28 aprilie 2011

Raport Timishort

Festivalul Timishort si-a anuntat line-up-ul. In competitia internationala au fost selectate 12 scurte. Patru de origine romaneasca si opt de afara:

Snow
- Erol Mintas (Turcia/România)
The woman and the dog
- Damien Manivel (Franţa)
Woman waiting - Antoine Bourges (Canada)
The German Pavilion - Juan Millares (Spania)
How to pick berries - Elina Talvensaari (Finlanda)
13 1/2 - Hasir Vafeiadis (Grecia)
Canopy Crossings - Gary Yong (Thailanda)
The shower - Maria Jose San Martin (Chile)
Paris/Sexy - Ruth Paxton (Marea Britanie)
Thailand - Zvika Buchenspanner (Israel/Palestina)
15 july - Cristi Iftime (Romania)
The Box - Mircea Gherghinescu (Romania)


In Competiţia Naţională se intrec opt titluri. Skin, regizat de Ivana Mladenovic spune povestea unui fost deţinut care, odată ieşit din închisoare, încearcă să-şi recupereze nu doar relaţiile din trecut, dar şi demnitatea. Împuşcând căcatul este regizat de tânărul Radu Ţigănaş în anul I la UNATC şi aduce o doză de umor de calitate într-o atmosferă jarmushiană. Tot în aceasta categorie se regăsesc filme care au au cunoscut deja aprecierea in alte festivaluri: Categoria Grea (regia Olivia Căciuleanu) a câştigat premiul de regie la festivalul studentesc Cinemaiubit, Apele tac, în regia Ancăi Miruna Lăzărescu, o co-producţie româno-germană, a fost al doilea titlu românesc din competiţia Berlinalei, câştigând şi o nominalizare la Premiile Academiei Europene de Film la Festivalul de la Tampere (Finlanda), în timp ce Fotografia lui Victor Dragomir a luat o menţiune specială la festivalul de la Gijon.

Deci, pe scurt, saptamana viitoare aveti program. 4-8 mai.

PS. Trebuie sa imi spun si of-ul. Nu stiu cum au reusit sa se sincronizeze, dar Timishortul se suprapune din nou cu Tres Court, care pentru mine cel putin e un must/musai/doit faire. Ma rog, mai multe filme pentru noi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.