vineri, 7 martie 2014

Apollo și Capitol

IMAGINI DE ARHIVĂ

Luna trecută, am primit o solicitare din partea unei organizații cu un proiect foarte ambițios și, credem, foarte util. Un site care să "cartografieze" cinematografele românești care au fost și care mai sunt.

Am dat și noi sfoară în Timișoara. Printre descoperirile cele mai frumoase sunt vreo zece poze de arhivă cu cinematograful copilăriei mele, cinema Parc/ fost Apollo (actualmente club Le Cinema) și cinema Capitol (actualmente Filarmonica Banatul). Pe această cale facem un apel către toți posesorii de imagini similare cu cinematografe din Timișoara (sau din țară) care vor să dea o poză de ajutor.

Imaginile de mai jos (din arhiva națională sau vederi vechi) sunt primite de la Bogdan Bumbăcilă (un pasionat al istoriei orașului), via Pelicula Culturală. Le mulțumim frumos.




 











 


                                                   grădina de vară - Capitol



Un comentariu:

  1. Timisoara e orasul meu de suflet. Acolo am invatat multe despre viata si acolo mi-am petrecut cei mai frumosi ani din tinerete. Sunt superbe pozele, cu mult drag ma uit la pozele vechi de Timisoara cand am ocazia. Superba istoria acestui oras!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.