vineri, 8 aprilie 2011

Marla

Zilele trecute ne-am intersectat in parc cu o fetita, proaspat deprinsa cu pozitia verticala. Printre amabilitatile schimbate de parinti se numara si chestionarea privind numele odorului. Pe fetita aceasta o chema Marla. Imediat mi s-a aprins becul: "Pai asta e numele personajul feminin din Fight Club". Tatal a aprobat cum ca de-acolo s-ar fi inspirat, cu un zambet care ascundea si ceva mirare. In sfarsit cineva nu il mai intreba de unde a scos acest nume, ca nu apare in nicio telenovela mexicana.


In copilarie, ai mei imi spuneau la misto ca au vrut sa ma cheme Patraulea. Stiu ca acum se poarta Televizor si Printisor, dar vreau sa va intreb la modul serios: voi cu ce nume din filme v-ati boteza copilul? Faceti va rog un efort de imaginatie si ganditi-va ca e o alegere pentru toata viata. N-ati vrea sa distrugeti viitorul copilului cu un nume ca, de exemplu, Kramer.

20 de comentarii:

  1. Of, in sfarsit un subiect la care indraznesc si eu sa-mi dau cu parerea... :D

    Daca NU as trai in Romania, sau daca n-as avea un nume de familie romanesc... mi-ar fi placut sa le numesc pe fetitele mele gemene London si Paris. :D Filmul "London" mi-a placut enorm la vremea respectiva, iar Paris - ca sa fie in ton cu numele celeilalte, chiar daca nu mostenea imperiul Hilton.

    Ah, si ar mai fi Mallory, pentru ca unii dintre noi chiar isi doresc sa aiba curajuld e a fi Natural Born Killers. :D

    Apropos de nume, cunosc un baietel de 2 ani, timisoarean, al carui nume este Quentin Ardeleanu. :))) (Mamica lui fiind mare fana Tarantino, of course)...

    RăspundețiȘtergere
  2. :) imi place numele Matilda. dar recunosc ca m-a inspirat mai degraba melodia celor de la Parov Stelar decat filmul, desi e tare simpatica fetita...

    RăspundețiȘtergere
  3. He he. Dacă am lua la rând toţi părinţii inconştienţi care nu gândesc înainte de a-şi boteza copilul nu ar avea loc într-un singur judeţ. Din păcate sunt mulţi plecaţi peste graniţe care pun prenume străine la copii, numele fiind 100% românesc. Aceste discrepanţe sunt neplăcute, mi se pare chiar aiurea să te numeşti Meredith Popescu sau Charles Olteanu, să nu mai vorbim de numele din telenovele gen Armando (era o străbunică acum ceva timp care îi spunea copilului Arnăut în loc de Armando). Marla e foarte drăguţ (şi mie îmi e tare simpatică) şi mai ales că, deşi nu e de provenienţă românească, chiar sună a nume autohton. Eu una sunt înnebunită după numele Josephine (cu pronunţie franţuzească) deci probabil mi-aş numi fetiţa Iosefina. Dar nu-i cazul momentan şi nici nu se ştie dacă nu mă răzgândesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Milena, dupa filmul cu acelasi nume din 1991. Nu m-a impresionat insa mi-a ramas numele in minte.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Tina: vorbesti de Malena cumva? cu Monica Belluci?

    RăspundețiȘtergere
  6. Ei.. nu :)

    http://www.imdb.com/title/tt0102444/

    PS: Malena e din 2000 :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Numele Milena il stiu de fapt de la Milena Jesenská dar pentru ca vorbim de filme.. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Malena!!! Dupa... evident Malena :) (Mi-ai luat-o inainte Richie!)
    Dar pana sa fac eu copil, cu sanse de 50% sa fie fetita, poate se schimba si moda numelor.
    Cum intru in contact cu o gramada de oameni (si numele lor) observ ca de la Vasile, Ion, Gheorghe s-a trecut subtil la Denis, Marcu, Denis (da stiu, am zis de doua ori, dar daca mai vad vreun Denis care zbiara din gura de sarpe doar ca ma uit la el, imi dau foc!)
    Oricum, cel mai tare nume ever a fost Alpacino Carpaciu (sau ceva de genul). Alpacino fiind evident prenumele. Si parintii (de etnie roma), erau incantati ca l-au cunoscut pe actor in persoana. Mi s-a parut foarte tare!

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu daca-ar fi sa aleg nume din filmele care mi-au placut, primele nume ce-mi vin in minte sunt Amelie si Julien, Amelie din filmul Fabuleux destin d'Amelie Poulain si Julien din Jeux d'enfants... :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru mine Seven ar fi marele favorit. Stiu ca e overrated, dar mi se pare ca suna cool.

    RăspundețiȘtergere
  11. malena mea o sa aiba o sora...marilena (de la p7) :)) si un frate bill :))) acum serios mi-a boteza odrasla edward pt ca imi place la nebunie ed norton :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca putem vorbi si de carti (dar a fost si film cu subiectul asta-Dincolo de pod!), as alege pentru fetita mea-Mara (ca in Slavici)...

    RăspundețiȘtergere
  13. Seven nu era baietzelu din familia bundy, parca? :) eu mi'am ales numele blogului/alias-ul virtual dupa un personaj, ce'i drept secundar, din Confessions of a Dangerous Mind...si sincer i l'as da unei fetitze :)
    v'am gasit dupa interviul de pe metropotam, cam tarziu, i know, but better late than never, right?

    RăspundețiȘtergere
  14. @tuvia: exact. bine-ai venit pe-aici. speram sa ramai multa vreme :)

    @tuturor: thanks for sharing. ar fi minunat sa va botezati copiii in asemenea maniera. Dar nu depinde doar de voi, mai tre sa-i placa si celuilalt parinte ideea. In ce ma priveste numele Richard l-am primit din aceeasi cauza. Tatal meu citise o carte sau vazuze un film despre Richard al 3-lea.. si s-a lipit ceva.

    Cand o sa am o fetita cred ca o sa-i zic Nina (balerina). Pe fiu-miu o sa-l cheme Ripley mai mult ca sigur. :))

    RăspundețiȘtergere
  15. :))) ripley si nina, mah da tu esti sadic foc

    RăspundețiȘtergere
  16. Grozavă idee de preluat. Please, please, pretty please, pot să scriu mai detaliat despre asta la mine ? :D:D:D

    RăspundețiȘtergere
  17. Evident ca poti ;). Nu tre sa ne ceri permisiunea.. doar sa ne anunti cand o faci.

    @Adina: I am what I am!

    RăspundețiȘtergere
  18. Va multumesc tuturor pentru comentarii

    Sunt atat de simpatice incat o sa le public in articolul din 24FUN. Sper ca nu va suparati...

    RăspundețiȘtergere
  19. @Ritchie: Unu - Ripley va avea voie sa se intoarca, sa caute pisica?
    Doi - cand va fi naughty, va fi amenintat cu Alien-ul?

    RăspundețiȘtergere
  20. Cu siguranta Amelie i-as pune nume unei fetite :).

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.