joi, 24 februarie 2011

Meet the Little Oscars

Ne apropiem vertiginos de seara Oscarurilor. Anul acesta, ca multi dintre voi dealtfel, am vazut toate peliculele cu sanse la glorie. Exista insa si acele categorii trecute la "si altele". In inregistrarea de la tv, li se dedica numai cateva secunde, ca in rezumatele sportive in care se dau scorurile. Pacat. Documentarele, animatiile si scurtmetrajele nominalizate la Oscar sunt mai apropiate de filmul european decat de Hollywood. Aceste filme vin cu temele serioase. In general sunt imbibate de "politics". Asta nu le face mai putin importante.

Intrucat nu figureaza in concursul nostru, indraznesc sa dau niste pronosticuri in aceste categorii. Atat cat am inteles din fragmentele vizionate.

La categoria Documentar de scurta durata, favoriti sunt Killing in the Name si Strangers No more. Eu mizez pe al doilea, pentru ca pare mai pozitiv. Lumea are nevoie acum de mesaje optimiste, nu de incrancenare.



La categoria Scurtmetraj (Live Action) favoriti sunt Na Wewe si Wish 143. Surpriza ar putea veni de la God of Love.

La categoria Scurtmetraje de animatie, favoritii expertilor sunt The Gruffalo si Day and Night. Alegerea mea: Madagascar (Carnet de Voyage).



Nu uitati sa votati. Pana duminica asta la ora 11.59 A.M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.