vineri, 10 septembrie 2010

Muzeul Figurilor de Celuloid

Zilele trecute, la Cinema City, in holul placut mirositor a popcorn...

Poate cunoasteti locul: un hol imens, plin de lumini (de la monitoarele suspendate pe care ruleaza trailere si de la afisele glam, care-ti fura ochii) si de standere cu actori de carton in marime naturala. Mai erau cateva minute pana incepea Despicable Me, asa ca am facut un tur al afiselor (cu programul de azi, "viitor" si "in curand") ca la un muzeu de arta contemporana. M-am oprit la distanta optima fata de fiecare "tablou" si am inceput sa numar.

Doua francize fantasy: Harry Potter 7 (nu poate sa se termine dintr-una; ii trebuie doua parti pentru asta) si Cronicile din Narnia 3. Un "dansez pentru tine" in 3D (?!!!) - Step Up 3 (aud pentru prima oara ca au mai fost doua inainte). Doua omagii mai mult sau mai putin inspirate pentru filmele de categoria B din anii '80 (The Expendables si Machete). Si doua revizitari (inutile, din cate am inteles) ale unor filme cult din anii '80 (Karate Kid & Wall Street). Doua 'cats and dogs' (Kitty Galore & Marmaduke). Si alte doua sequeluri in asteptare: Resident Evil: Afterlife (Jovovich si-a anuntat retragerea din cariera de actrita; tardiv) si Little Fockers (a treia parte a razboiului dintre socrul De Niro si ginerele Stiller are potential sa fie simpatic) . The American e singurul care face sa-mi zvacneasca nitel curiozitatea (nu atat pentru Clooney, cat pentru regizorul Corbijn, tata clipurilor Depeche si al biopicului lui Ian Curtis). Proportia e cea obisnuita: cel mult 1 film peren la 10 consumabile, "de unica folosinta".

Cand am incheiat turul galeriei am simtit ca ma ia ameteala, poate si fiindca m-am lovit de 'minionii' din Despicable Me, agatati pe sarme in fata intrarii. Trag aer in piept, numar pana la 10 si privesc undeva in zare, cum am invatat ca trebuie sa fac in cazul unui atac de panica. Si chiar in acel moment vad pe monitoarele de sus ca vine salvarea. Marti, dupa Craciun.



...din 17 septembrie

3 comentarii:

  1. undeva miercuri o sa am ocazia sa vad marti, dupa craciun;))...cat despre vrajelile lui potter sa stii ca citind ultima carte mi-am dat seama ca ar iesi un film de vreo 3 ore si cum audienta e formata majoritar din mucosi ar fi adormit cu popcornul in mana...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai sunt ok si consumabilele astea daca stii la ce sa te astepti, adica daca n-ai pretentia sa le pui in galeria de arta, cum ar veni. Eu ma bucur ca-n copilarie la Harry Potter de ex.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Adina: uite, din commentul lui Richie se vede ca audienta Potter nu e formata numai din mucosi. Recunosc ca la vreo 2 episoade m-am dus si eu cu placere. Dar e placere vinovata.

    @Richie Am zis totusi ca sunt "consumabile", deci nu "neconsumabile":) Zic doar ca nu vor rezista la testul timpului, doar la timpul petrect in sala. De aceea, zic @de unica folosinta". Ma rog, povestea e mai lunga. Poate deschidem un forum odata pe tema asta, camarade!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.