miercuri, 5 iunie 2013

Flagrant

BASTIOANE ÎN CALEA CINEMATECII


Anul trecut, cînd am început să ne agităm şi mai tare pentru o cinematecă, am aflat tot felul de detalii necurate despre spaţiile cu destinaţie culturală din centrul Timişoarei.

Exemplul cel mai flagrant: clădirea istorică Bastion, renovată recent cu bani europeni. În numeroasele spaţii edificate aici urmau să se desfăşoare activităţi culturale. Aflasem că în proiect erau trecute şi două (2) spaţii pentru cinema. Aceste prevederi nu erau opţionale. În cazul în care nu se respectă, beneficiarii lucrării (Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Timişoara) riscă sancţiuni financiare.

Acum avem şi dovada scrisă (danke, Alina) că nu s-au îndeplinit prevederile din proiect. Nu ne vom lega de celebrul "YOUTH ARTISTIC EDUCATION CENTER" care a devenit club-disco Zambara, deşi e anecdotic pentru felul în care "beneficiarii" români au ştiut să pună din nou "Europa în faţa faptului împlinit", şuntînd regulile. Spaţiile prevăzute pentru cinema nu au avut (deocamdată) nici ele o soartă mai bună.

În planurile de mai jos (click pe imagine pentru mărire) veţi regăsi un CINEMA CLUB şi o MEDIATHEQUE CAFE. Cinema clubul de 111 mp a devenit Jazzissimo, mai mult (muuuult mai mult) club decît cinema. Cu mediateca nu se ştie deocamdată ce e. Mai sunt, din cîte am aflat, spaţii neocupate în Bastion. Dar suntem aproape siguri că atunci cînd se vor ocupa (în urma unei licitaţii corecte, publice şi transparente), noii proprietari vor respecta cu precizie nemţească prevederile din plan, nu-i aşa?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.