joi, 24 martie 2016

Superhombre. Doc in progress


În 2011, când am înființat Asociația Marele Ecran, am trecut în statutul asociației și obiectivul de a “sprijini membrii AME în vederea elaborării și publicării propriilor creații cinematografice”.

Nici nu am visat noi că se va întâmpla prea repede sau...că se va întâmpla vreodată. Ei bine...în noiembrie 2015, la Timișoara, am început să filmăm Superhombre (titlu de lucru).

E o persoană normală, însă mulți îl consideră un Supererou (Superhombre)’, extras dintr-un interviu la un radio din Pamplona.



În 2008, Horia Colibășanu era mai cunoscut în străinătate decât în România. Gestul de a nu-și abandona la 7400 de metri camaradul bolnav, pe alpinistul basc Inaki Ochoa, timp de 3 zile şi 3 nopţi, a impresionat Spania şi comunitatea alpiniştilor.

În primăvara lui 2016, alpinistul de 39 de ani din Timișoara va încerca să deschidă o rută nouă în Himalaya (ceea ce echivalează cu o medalie olimpică, în caz de reușită). De data asta e însoțit de un cameraman, Mircea Gherase (co-realizatorul filmului). În premieră pentru România vom avea filmări la mare altitudine, în 4K, altfel decât cu GoPro-ul de pe casca unui alpinist.

Într-un fel și noi încercăm o rută nouă. Mircea e fotograf (portofoliu, aici), fără experiență în film. Dar are experiență de peste 20 de ani în alpinism, ceea ce îl va ajuta să se cațere pe urmele lui Horia. Cu tot cu camera în brațe (remember Bear Grylls?).





Co-autorul (adică, subsemnatul) e de meserie scenarist, dar în publicitate sau pentru proiecte culturale (gen Ceau, Cinema!). În rest, venim de acasă cu multă pasiune și determinarea de a ne ridica la înălțimea subiectului atât de ofertant. Viața lui Horia Colibășanu în expediții și, mai ales, între ele.

Superhombre este un proiect independent (cum altfel?), cu bani de buzunar, mai ales din buzunarul propriu. Așa că avem nevoie de tot ajutorul posibil. Pentru început, susțineți-ne pe pagina Superhombre. Mai avem locuri în expediție. Nu știm cum va fi până la final. Ce știm sigur e că va fi o aventură pe muchie.

Parteneri (lista e deschisă): Vitas România, Club Sportiv Alternative, Marele Ecran.

Logo film: Felix Petrescu



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.