luni, 21 martie 2016
Un porumbel cugetând pe o ramură
Întrucât aseară mai mulți spectatori de la Ilegitim ne-au întrebat când se mai întâmplă proiecții faine la Timișoara, preluăm comunicatul colegelor de la Pelicula Culturală despre A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence, despre care noi am zis în decembrie așa: "Aici se încheie o trilogie magnifică. De râs, de plâns, de balegă de mânz: umanitatea." Și am inclus filmul lui Roy Andersson între cele mai bune din 2015.
Asociația Pelicula Culturală vă invită marți, 29 martie, de la ora 19.00, la Sala 2 a Teatrului Național din Timișoara, la un nou “Film de 10”, prezentat în premieră la Timișoara: “Un porumbel cugetând pe o ramură”, în regia lui Roy Andersson.
Recompensat cu “Leul de aur” la Festivalul de Film de la Veneția, precum și cu alte 3 premii și 19 nominalizări la diferite festivaluri internaționale de film, “Un porumbel cugetând pe o ramură” încheie Trilogia Vieții începută în urmă cu 15 ani, având în componență și filmele “You, the living” (2007) și “Songs from the second floor” (2000).
“UN PORUMBEL CUGETÂND PE O RAMURĂ are 39 de scene, iar ambiţia mea este ca fiecare dintre ele să ofere o experienţă artistică pentru public. În ansamblu, TRILOGIA VIEŢII încearcă să provoace spectatorii să-şi examineze propria existenţă, întrebându-i: "Ce facem? Încotro ne îndreptăm?" Scopul e să genereze reflecţie şi contemplare asupra existenţei noastre, cu o doză mare de tragicomedie, "Lebenslust" - poftă de viaţă şi un respect fundamental pentru existenţa umană.” declară regizorul Roy Anderson.
Ca un Don Quijote şi un Sancho Panza moderni, Sam şi Jonathan, doi vânzători de obiecte inedite, ne poartă într-o călătorie caleidoscopică prin destinul uman. Este o călătorie care dezvăluie frumuseţea momentelor unice, meschinăria celorlalţi, umorul şi tragedia ascunse în noi, grandoarea vieţii, precum şi fragilitatea omenirii.
“În sens mai larg, aceşti tovarăşi sunt modelaţi direct din literatură: Don Quijote şi Sancho Panza; după "Oameni şi şoareci" al lui John Steinbeck şi, să nu uităm, din istoria filmului, Stan şi Bran, care au fost, de asemenea, o sursă de inspiraţie pentru Beckett. Baieţii din film sunt o versiune ai lui Stan şi Bran. Unul este un pic pompos, în timp ce celălalt nu este chiar capabil; e un pic trist şi plânge cu uşurinţă.” declară regizorul Roy Anderson.
Vă așteptăm cu drag la un nou film unicat pentru scena cinematografică locală, un “must see” pentru iubitorii filmului european, celor care degustă umorul negru și cel ce se ascunde în situațiile absurde de zi cu zi.
Prețul unui bilet este de 10 lei și poate fi achiziționat de la Librăria Cărturești de pe str. Mercy, nr. 7, precum și înainte de film, la sala de proiecție, în limita locurilor disponibile.
Filmul este distribuit în România de Clorofilm și este proiectat prin amabilitatea Teatrului Național din Timișoara.
Pentru detalii: www.facebook.com/PeliculaCulturala.
Categorii:
Film European,
timisorene
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.